Nattexpressen av Karin Erlandsson & Peter Bergting

Nattexpressen tar oss med på en resa genom tid och rum!

I adventsboken Nattexpressen får vi följa elvaåriga Danja och hennes sökande efter hennes mormor som bara dagarna innan julen försvinner spårlöst.
 
Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. Och Danja går ombord …
 
Nattexpressen tar med Danja på ett hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler, för det visar sig att tåget Nattexpressen är magiskt och har som uppgift att föra påstigande passagerare till platser där de man söker, saknar och längtar efter kan finna. Under tågets magiska och fantasifulla resa får Danja reda på saker som gör att hon dras in i ett svårt och farofyllt uppdrag i sökandet efter en mystisk nyckel för att slutligen lyckas finns sin försvunna mormor.
Det här är ett fantasifullt och spännande äventyr om dröm och längtan. Där fantasin tar oss med på en magisk resa genom tid och rum till den du saknar.
 
Nattexpressen är en adventsbok full av värme, magi och omtanke, men också om sorg och saknad. Samtidigt som det är en spännande historia som bjuder på många fantasifulla och fängslade detaljer med överraskade vändningar och med spänningsfyllda kapitel som avslutas med fängslade cliffhangers som gör att man ser fram emot nästa kapitel.
Berättelsen bygger på ett underliggande budskap som bäddar för eftertanke samtidigt som det är ett spännande mysterium som måste lösas. Till bokens handling får vi även ta del av en del mörka och lite manga och steampunk inspirerade illustrationer som är sporadiskt utplacerade bland den 24 kapitlen.
 
Personligen så anser jag att det hade vart bra om det vart illustrationer med till varje kapitel speciellt då det är en en adventsbok, dock tycker jag att flera av bokens bilder var i det mörkaste laget, med det kan ju ha att göra med att den rätta stämningen ska sättas.

Boktitel: Nattexpressen

Adventsbok 2020

Författare: Karin Erlandsson

Illustratör: Peter Bergting

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Fantasy, magisk realism,  magi, sorg, saknad

Provläs

Bokförlag: Bonnier Carlsen

ISBN: 9789179752842 

Boken går att ta del av som E-bok via: Storytel

Ta dela va boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar