Julräddarna – En julsaga i 24 kapitel av Camilla Dahlson

Julräddarna är en mysig julberättelse där vi får ta del av julförberedelserna på ett kreativt och nytt sätt, allt för att rädda julen!

“Det ser inte ut att bli någon jul på barnhemmet när den snälla föreståndarinnan Anna blir sjukskriven i utmattningsdepression, för när den sura och arga vikarien Berta kommer så meddelar hon att det inte kommer bli något julfirande i år då det är så stressigt och alldeles för mycket att göra. 

Barnhemmets äldre barn Saga, Milo och Wilma bestämmer sig för att rädda julen i smyg utan att Berta ska märka något.

Vad ska Saga och hennes vänner lyckas rädda julen och bli barnhemmets julräddare? Och är Berta verkligen så elak som man först kan tro?”

Här får vi ta del av en lagom spännande berättelse när de äldre barnen måste anstränga sig och hitta på kreativa lösningar och aktiviteter för att skapa en jul för de yngre barnen. 

Boken är skriven med korta välskrivna kapitel med lite gråa jul silhuetter. Dock hade jag svårt för framsidan, då den inte gav ifrån sig ett så vidare lockade julboks utseende  och jag saknade bilder i boken, då den riktar sig till 6 till 9 år och att just handlingen utspelar sig på ett barnhem i Sverige känns lite konstigt, då det inte finns så mycket barnhem i Sverige som jag vet om. Dock gillar jag att den tar upp att firandet i sin enkelhet och vikten av hur samhället ser ut idag med hysterin av att köpa dyra julklappar och all matsvinn, något som barnen löste på ett bra sätt.

Boktitel: Julräddarna – En julsaga i 24 kapitel

Adventsbok 2020

Författare: Camilla Dahlson 

Målgrupp: 6 – 9 år, men kan fungera att läsa ända upp till 12 år

Kategori: Barnhem, föräldralös, julförberedelser

Bokförlag: Lind & Co

ISBN: 978-91-7861-703-6

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar