Magisk december av Katarina Genar & Lotta Geffenblad

Bild

 
 
Magisk december är ett gnistrande, magiskt juläventyr.

Bild

 
”Julias bästa kompis har just flyttat och hennes föräldrar bara jobbar och jobbar. Hon är inte ens säker på att det kommer att bli någon jul överhuvudtaget i år! Men när Julia gör en pappersstjärna i guld på fritids börjar allt förändras. Är det den som visar henne vägen till världens gulligaste hund och till Helmi? Helmi som ger Julia den magiska globen som får tiden och gränserna att suddas ut …
Det blir starten på en magisk december.”

Bild

 
 

Det är en varm, berörande och stämningsfull julberättelse i 24 delar där både ensamhet, magi och mystik skickligt vävs samman, med en berättelse som är fylld av längtan och förväntan.

 

 

Det här är verkligen en tidlös berättelse där det säkert finns många som känner igen sig i. Som det stressande föräldrarna som bara jobbar och inte hinner med familjen. Att vara ensam var sig man har blivit av med en kompis, eller om man har skilda föräldrar och flyttar till en ny plats eller om man är gammal och bor ensam och till alla ensamma singlar.
 
 
Julen är verkligen en tid man uppmärksammar hur viktigt det är med nära och kära och att ta vara på den tid vi har ihop.”Magisk december” är en adventsbok som är uppdelad med 24 kapitel, med ett kapitel om dagen ända fram till julafton.
 
 
Med en guldglittrande och juligt lockande framsida där varje kapitel har en illustration i färg, dock har jag lite svårt för bilderna, då de känns gammaldags, samtidigt som de gör att bilderna passar ihop med handlingen som i sig är ett magiskt juläventyr fylld av längtan och förväntan.
 
 
 

 
 
 
 
 
Förlaget har anvisat att boken är ämnad för åldrarna 6 till 9 år och det håller jag med om, dock tycker jag att den går att läsas ända upp till 12 års ålder.
 
 

Boktävling

Nu har en av Gullis lästips prenumeranter möjligheten att vinna ett exemplar av adventsboken Magisk december. 

Tävlingsregler

Skriv upp din mejladress i kommentarerna under detta blogginlägg så att jag även kan se om du har skrivit upp dig som prenumerant, där du även svara på frågan om vad adventsboken heter och varför just du vinna denna adventsbok.

Boktävlingen avslutas den 23 november 2020 klocka 15.00 och kommer att bli informerad här samt via mail. 

*Vinnaren betalar en fraktsumma till Gullis lästips på 90 kr. 

Tävlingen är avslutad och den lyckliga vinnaren av adventsboken Magisk december är Maria Sundell. Du kommer bli kontaktad via mail.

Boktitel: Magisk december

Adventsbok 2019

Författare: Katarina Genar

Illustratör: Lotta Geffenblad

Målgrupp: 6 – 9 år, men fungerar ända upp till 12 års ålder.

Kategorier: Jul, vänskap, hundar, längtan, tidresor, magi, ensam

Bokförlag: Bonnier Carlsen

ISBN: 9789178034277

Boken går att ta del av som: E bok  och ljudbok bok via: Storytel och Nextory.

Ta del av boken via: AdlibrisBokus & Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar