Magisk december av Katarina Genar & Lotta Geffenblad

Bild

 
 
Magisk december är ett gnistrande, magiskt juläventyr.

Bild

 
”Julias bästa kompis har just flyttat och hennes föräldrar bara jobbar och jobbar. Hon är inte ens säker på att det kommer att bli någon jul överhuvudtaget i år! Men när Julia gör en pappersstjärna i guld på fritids börjar allt förändras. Är det den som visar henne vägen till världens gulligaste hund och till Helmi? Helmi som ger Julia den magiska globen som får tiden och gränserna att suddas ut …
Det blir starten på en magisk december.”

Bild

 
 
Det är en varm, berörande och stämningsfull julberättelse i 24 delar där både ensamhet, magi och mystik skickligt vävs samman, med en berättelse som är fylld av längtan och förväntan.

Det här är verkligen en tidlös berättelse där det säkert finns många som känner igen sig i. Som det stressande föräldrarna som bara jobbar och inte hinner med familjen. Att vara ensam var sig man har blivit av med en kompis, eller om man har skilda föräldrar och flyttar till en ny plats eller om man är gammal och bor ensam och till alla ensamma singlar. Julen är verkligen en tid man uppmärksammar hur viktigt det är med nära och kära och att ta vara på den tid vi har ihop.

”Magisk december” är en adventsbok som är uppdelad med 24 kapitel, med ett kapitel om dagen ända fram till julafton.
Med en guldglittrande och juligt lockande framsida där varje kapitel har en illustration i färg, dock har jag lite svårt för bilderna, då de känns gammaldags, samtidigt som de gör att bilderna passar ihop med handlingen som i sig är ett magiskt juläventyr fylld av längtan och förväntan.

 
 
 
 
 
Förlaget har anvisat att boken är ämnad för åldrarna 6 till 9 år och det håller jag med om, dock tycker jag att den går att läsas ända upp till 12 års ålder.
 
 

Boktävling

Nu har en av Gullis lästips prenumeranter möjligheten att vinna ett exemplar av adventsboken Magisk december. 

Tävlingsregler

Skriv upp din mejladress i kommentarerna under detta blogginlägg så att jag även kan se om du har skrivit upp dig som prenumerant, där du även svara på frågan om vad adventsboken heter och varför just du vinna denna adventsbok.

Boktävlingen avslutas den 23 november 2020 klocka 15.00 och kommer att bli informerad här samt via mail. 

*Vinnaren betalar en fraktsumma till Gullis lästips på 90 kr. 

Tävlingen är avslutad och den lyckliga vinnaren av adventsboken Magisk december är Maria Sundell. Du kommer bli kontaktad via mail.

Boktitel: Magisk december

Adventsbok 2019

Författare: Katarina Genar

Illustratör: Lotta Geffenblad

Målgrupp: 6 – 9 år, men fungerar ända upp till 12 års ålder.

Kategorier: Jul, vänskap, hundar, längtan, tidresor, magi, ensam

Bokförlag: Bonnier Carlsen

ISBN: 9789178034277

Boken går att ta del av som: E bok  och ljudbok bok via: Storytel och Nextory.

Ta del av boken via: AdlibrisBokus & Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

8 Replies to “Magisk december av Katarina Genar & Lotta Geffenblad”

 1. Min favorit julprydnad är adventsljusstaken som är startskottet på julfirandet.
  I år har jag min 16:e etta, och har läst många julberättelser för mina elever genom åren. Det vore kul att få läsa en ny bok.
  Gig jul 🤗

 2. Snöflingor är min favorit. Vill vinna till min son som älskar böcker och skulle bli glad med någon julbok 😍.

 3. Min favorit julprydnad är en liten tomte som sitter på en gunga vilken man hänga i fönstret. Tomten på gungan sitter fast i ett liknande band man kan dra i så gungar tomten upp och ner. Jag hade lika roligt med den när jag var lite som mina barn har nu 😀
  Jag önskar vinna boken så jag kan läsa en gemensam julbok för den, det skulle vi behöva!!
  sara1978andersson@gmail.com

 4. Min favorit julprydnad är en liten porslinstomte som min mamma köpte när hon var liten. Den får alltid vara med i vårt jullandskap med pepparkakshus, liten tomtekör m.m
  Nu kommer jag få mitt första barnbarn. Att få kliva in i en magisk värld av böcker är något jag vill visa henne. En värld som mina barn och jag har fått uppleva tidigt i våra liv.
  Boken känns viktig och vore också underbar att få läsa för mina elever i år F-2.

 5. Jag tycker om min Ernst ljusstake som jag jag använder till advent. Den kan man dekorera efter alla årstider och högtider.
  Jag vill gärna vinna boken för att kunna räkna in och gå julen till mötes med min klass med detta fina budskap.

 6. Favoriterna är tre små tomteljus som jag fick av min farmor som liten. Kommer aldrig att tända dem. 🙂

 7. Jag tycker väldigt mycket om julkrubban jag fått av mamma. Den påminner mig om mina barndomsjular, jag älskade att leka med alla figurer, fantisera ihop sagor och göra fint. Nu är det mina egna barn som gör samma sak, vi gör det tillsammans fint och sen får de leka och ställa om hur de vill utifrån vad fantasin skapar. 💕 jag skulle vilja vinna boken för att vi varje julafton köper en ny bok att läsa ihop, det vore ännu roligare att ha en kapitelbok som varje kväll ska läsas i med avslut på julafton. Min sjuåring älskar just nu allt med magi att göra så vore ännu mer passande.

  1. Grattis Maria du är den lyckliga vinnaren av adventsboken Magisk december. Mitt favorit julprydnad är också julkrubban som var mina föräldrars. Du kommer att bli kontaktad via mail av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...