Orientella av Elisabeth Vildstjärna & Henry Johannes Matilainen

Följ med på ett magiskt juläventyr!

Det här är en äventyrsfylld och spännande bok som tar oss med på ett mystiskt och magiskt äventyr i sökandet efter en förlorad vän.

“Det är första advent och julgranen ska just tändas hemma hos Madame Chatå. Men något oväntat inträffar och hon blir bortrövad från sin lägenhet. Följ med på ett magiskt äventyr tillsammans med Orientella och hennes vänner i sökandet efter Madame Chatå.”

Orientella är en spännande adventsbok som är uppdelad i 24 magiskt fantasifulla kapitel. boken är är utgiven i ett mindre och häftat format med en fantasifull och lockande framsida.

 

Boken är skriven som en adventsbok där det är tänkt att läsa ett kapitel fram till julafton, men jag anser att den passar lika bra att läsas året om. Visst saknar jag illustrationer i boken, då den räknas som just en kalenderbok, men då författaren Elisabeth Vildstjärna har skrivit boken med ett sådan målande och välskrivet språk så ser man bilderna framför sig. 

 

Boken riktar sig till unga läsare mellan 9 till 12 år, men jag anser att den går att ha som högläsningsbok redan från 7 år.

 

Boken avslutas med en spännande avslut som gör att man kan misstänka att det kan komma en fristående forträttning på boken.

Boktitel: Orientella

Adventsbok 2020

Författare: Elisabeth Vildstjärna

Illustratör: Henry Johannes Matilainen

Målgrupp: 9 – 12 år, men jag anser att den fungerar från 7 åt vid högläsning

Kategori: Magisk realism, fantasi, magi, mystik, äventyr, vänskap, oväntad vänskap

Bokförlag: Vildstjärna

ISBN: 9789180201469

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd eller bokförlaget Vildstjärna

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar