Droppen Dripp på äventyr av Camilla Dahlson & Jenny Lindqvist

I boken "Droppen Dripp på äventyr" får vi följa vattnets kretslopp på ett lekfullt sätt. Häng med du också!

”Här får vi vara med om när Droppen Dripp en dag bestämmer sig för att regna ner över Sverige tillsammans med vännen Doris. Det blir ett äventyr som tar dem till en bäck och en sjö, till diskbaljor och genom avloppsrör. Dripp och Doris får testa att avdunsta, frysa till is och till och med att bli uppdruckna.”

Droppen Dripp på äventyr är en underbart fartfylld bilderbok som på ett lekfullt och pedagogiskt sätt lär förskolebarn om vattnets kretslopp.
Även om förlaget anser att boken riktar sig till barn mellan 3 till 6 år, så anser jag att den framförallt kan används från 5 till 7 års ålder när man exempelvis har temalektioner om vatten och arbetar med kretsloppet.
 
I slutet av boken finns även lättare fakta om ”Lite om vattnet” och ”Kretsloppet”.

Jag älskar illustratörens Jenny Lindqvist skickliga sätt att illustrera på ett så tilltalade sätt med underbara bilder på Droppen Dripp och Doris äventyr som täcker bokens alla sidor tillsammans med författaren Camilla Dahlson lättsamma och pedagogiska text som på ett lekfullt sätt lär ut om vatten och vattnets kretslopp.

Boktitel: Droppen Dripp på äventyr

Författare: Camilla Dahlson

Illustratör: Jenny Lindqvist

Målgrupp: 3 – 7 år

Kategori: Vatten, kretslopp, äventyr, bilderbok, fakta

ISBN: 9789188933003

Bokförlag: Kikkuli förlag

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar