Genom tiden av Anna-Karin Karlsson & Johanna Arpiainen

Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige.

De två första fristående böckerna i serien heter ”Gruvraset – Äventyr i Sala Silvergruva” och ”Häxön – Äventyr på Blå jungfrun”.

Böckerna handlar om syskonen Saga och Emil som är med om olika äventyr runt om i Sverige och där de förflyttas tillbaka i tiden. I de här två böckerna hamnar de i 1600-talet.
 
På ett intressant och spännande sätt får unga läsare möjligheten att fördjupa sig i den svenska historian och ta del av historiska öden och samtidigt ta del av en fängslade handling som utspelar sig i mystiska äventyr med övernaturliga inslag.
 
Böckerna lockar med enfärgade färgstarka illustrationer och silverglänsande krusiduller, ett tema som fortsätter inne i böckerna där handlingen är välskriven med lättläst och luftig text uppdelat i korta kapitel tillsammans med flera illustrationer på varje uppslag som går i samma färgtema som bokomslaget.
I slutet av böckerna får vi ta del av intressant fakta om de olika platserna som böckerna utspelar sig på och vi får även ta del av fakta om de olika väsen som barnen möter.
Illustrationer av Johanna Arpiainen.

Det här är verkligen böcker i min stil, de har allt de som jag gillar som tidsresor, fakta om förr i tiden, mystik och om naturväsen.

Bokserien Genom tiden är en bokserie som jag ser fram emot att läsa mer om och redan till sommaren 2021 släpps två nya böcker där läsaren dras tillbaka till 1200-talet samt stenåldern.
 
 

I boken Häxön besöker syskonen ön Blå Jungfrun, ön som både kallas Blåkulla och Häxön som ligger i Kalmarsund. Äventyret utspelar sig på 1600-talet, då många flickor anklagades för häxeri.

I boken Gruvraset besöker syskonen Sala Silvergruva. Äventyret utspelar sig på 1500-talet, då
gruvdriften var stor i Sverige.

I de två första böckerna får syskonen Saga och Emil resa i Sverige och i tiden och uppleva äventyr i Sala silvergruva och på häxön Blå jungfrun. Vilka väsen gömmer sig egentligen där och ska de lyckas rädda barnen från en annan tid…?

Bokserie: Genom tiden

Författare: Anna-Karin Andersson

Illustratör: Johanna Arpiainen

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Tillbaka i tiden, tidsresor, förr i tiden, historisk fakta, fakta, naturväsen, mystik

Bokförlag: Votum förlag

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar