Kungaliv – Sveriges regenter under 500 år av Linda Linnskog Rudh & Filippo Vanzo

Den perfekt boken för alla historielärare & historienördar!

Det här är en dramatiskt berättelse och spännande fakta om Sveriges regenter, från Gustav Vasa till dagens kung, Karl XVI Gustaf.

Boken ”Kungaliv – Sveriges regenter under 500 år” år är en otroligt välskapt faktabok där vi får veta en hel del om de som styrde vårt land, och dessutom få inblick i tiden de levde i. För historian om våra regenter är också historian om det som är Sverige

Här får vi ta del av 23 olika kungar och några drottningars historia och viktiga händelser i regenternas och Sveriges historia.

Det här är en otrolig faktabok om de 23 regenter som haft makten i Sverige under de senaste 500 åren. Under de åren har mycket hänt, krig, mord och maktkamper mellan syskon, men också sånt som har gjort Sverige till ett bättre land. Som när vi fick allmän rösträtt, tryckfrihet och religionsfrihet infördes, saker vi tycker är självklara idag.
 

Här får du veta vilken kung som tog tennisen till Sverige. Du får veta vilken drottning som älskade att leka med blysoldater. Du får veta vem som bodde i Turkiet i flera år, och vem som fick den dyraste begravningen i Sveriges historia. Det, och mycket mer, kan du läsa om i faktaboken Kungaliv.

Boken är uppbyggd på ett pedagogisk och överskådligt sätt av författaren Linda Linnskog Rudh tillsammans med uttrycksfulla färgillustrationer av illustratören Filippo Vanzo. Boken är även faktagranskad av Dick Harrisson som är en välkänd Proffesor i historia vid Lunds universitet.

Därefter kommer ytterligare några faktasidor med detaljerad information om regenten. På vilket sätt denne påverkade Sverige som land, dess makar och barn, hur denne var som person enligt dokumentation och andra intressanta faktarutor som är aktuella för varje specifik regent. Här blandas faktarutorna även av fotografier av målningar, skulpturer och andra föremål viktiga för regenten.

Därefter kommer en tydlig tidslinje över regenten, men tidslinjen i sig går även som en röd tråd genom hela boken där händelser överlöper varandra. Det som är bra med just den här tidslinjen är att den går som en röd tråd genom boken då alla regenten presenteras i kronologisk ordning, där det självklart blir vissa överlapp då kommande regent föds innan föregående dör, det är det en detalj som jag gillar och något som inte är så vanligt att se på en tidslinje då detta gör att det blir mer överskådligt.

Boktitel: Kungaliv – Sveriges regenter under 500 år

Författare: Linda Linnskog Rudh

Illustratör: Filippo Vanzo

Kategori: Fakta, historia, kungar, drottningar, regenter, Sveriges historia

Målgrupp: 9- 12 år, men fungerar för äldre åldrar också.

ISBN: 9789172999671

Utgiven av: Opal 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar