Luna och superkraften: Upptäckten av Sören Olsson, Leif Eriksson, Martin Svensson & Andrea Femerstrand

Bokserien ”Luna och superkraften” av Sören Olsson, Leif Eriksson och Martin Svensson passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år. De här är berättelser som verkligen ligger i tiden. Det här är böcker som lyfter de evigt aktuella ämnena som utanförskap, ensamhet, kärlek och rätten att få vara annorlunda med hög igenkänning. ”Luna och superkraften” är berättelser som har lättlästa kapitel med fängslande handling med mystiskt och magisk handling tillsammans med färgstarka illustrationer som tillsammans ger en gripande, känslosam och spännande äventyr.

Vad skulle du göra om du plötsligt fick en superkraft?

”När Luna börjar trean märker hon att ingen av klasskamraterna vill leka med henne längre. Det känns nästan som att hon är osynlig. Hemma har föräldrarna fullt upp med sina egna bestyr, så som att scrolla igenom sina sociala medier. Luna känner sig som det ensammaste barnet i hela världen.

Men när hon en stjärnklar kväll doppar handen i mångatan som bildats i sjön händer något magiskt. Luna kan plötsligt höra vad människor säger på jättelångt håll, till och med genom väggar. Den underliga superkraften förändrar allt – på gott och ont.”

”Luna och superkraften: Upptäckten” är en berättelsen som verkligen ligger i tiden, där de vardagsnära känslorna och händelserna kan vara igenkännande för barn mellan 6 till 9 år.

Det här är en bok som lyfter och berör ämnen som utanförskap, ensamhet, viljan att bli hörd och sedd och den pirrade känslan av första förälskelsen.

Det är även en bok om magiska händelser där den nioåriga tjejen Luna plötsligt får oväntade superkrafter, men frågan är om det alltid är så bra att ha superkrafter?

 

I boken lyfts våra nya sätt att kommunicera via social medier, jakten på den perfekta bilden. Om den numera traditionella och viktiga traditionen med fredagsmys där det oftast serveras tacos, chips och godis. Vi får även se olika familjekonstellationer som är mer vanligt för dagens barn, som grannfamiljen med två pappor.

“Luna och superkraften: Uppdraget” är den första kapitelboken i den blivande serie “Luna och superkraften” och är skriven av författaren Sören Olsson som är författare till succé böckerna Sune och Bert tillsammans med författarna Leif Eriksson och Martin Svensson.

Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Det är en kapitelbok som passar att högläsas och individ läsas av grundskoleelever. Här har förlaget och författaren satsat på boken när man använder sig av Andrea Femerstrands välgjorda och färgstarka illustrationer som lockar med en otrolig fängslade framsida med text i silver och där läsarna även får ta del av flera färglagda bilder i boken något som förstärker berättelsens handling.

Det ända jag hade svårt för var att mamma röker, något som även synliggörs på ett speciellt sätt (speciellt i dessa tider, när vi vet bättre) samt att man låtit färglägga skägget på de homosexuella männen. Det kunde väl sett ut som vilka män som helst.

Luna går till sin mamma som sitter under köksfläkten och röker cigarr. Det gör hon varje fredag, och om någon påpekar att det är skadligt för lungorna säger hon bara att det inte räknas, eftersom hon blundar när hon röker. Att hon blundar är i och för sig sant, även om Luna inte kan fatta hur det skulle kunna göra rökningen hälsosammare
Grannarn Lurre och Marre-Perre diskuterar om ett bilköp som de är oense om.

Utöver det så är det en gripande, känslosam, spännande och ibland lite dråplig berättelse som jag tror att många unga läsare kommer att uppskatta.

Här kan ni ta del av en tillhörande lärarhandledning till boken.

 

Här kan ni läsa mer om den andra boken i serien “Luna och superkraften” som heter Luna och superkraften – Kärleken.

Boktitel: Luna och superkraften: Uppdraget del 1

 

Bokserie: Luna och superkraften

 

Författare: Sören Olsson, Leif Eriksson och Martin Svensson.

 

Illustratör: Andrea Femerstrand

 

Målgrupp: 6 – 9 år

 

Kategorier: Känslor, relationer, utanförskap, vänskap, familjeförhållande, kärlek, magi, superkrafter

 

Provläs

 

Bokförlag: Bookmark förlag

 

ISBN: 9789189087118

 

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Bookbeat, Nextory, Storytel

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar