Makten är vår! 10 prinsessor som skakade världen av Nina Hampusson

Har du också fått nog av sagoprinsessor som tappar skorna, pussar grodor och väntar på att en prins ska klättra upp i deras hår? “Makten är vår! 10 prinsessor som skakade världen” är berättelser om ett gäng grymma tjejer som vägrade att anpassa sig. Och bäst av allt? De har alla funnits på riktigt. 

De flesta förknippar prinsessor med snälla flickor i volangklänningar som kan sjunga och trånar efter stiliga prinsar. En titt i historieböckerna visar dock att många av historiens verkliga prinsessor varit väldigt långt från den stereotypa bilden.

 

Sanningen är att många av dem i själva verket skulle kunna vara hämtade rakt ur Game of Thrones. I bästa Daenerys Targaryen-stil får vi här ta del av 10 mäktiga prinsessor du kanske aldrig hört talas om.

 

I denna ljudbok får vi höra mer om Piratprinsessan, Brottarprinsessan, Spionprinsessan, prinsessan som blev farao, prinsessan som gjorde en statskupp, den enögda krigarprinsessan, prinsessan som sa upp sig, prinsessan som kallades kungarnas kung, prinsessan som blev frihetskämpe och  prinsessan som var före sin tid.

Riktiga bad ass prinsessor!

Det här är verkligen en inspirerade och motiverade bladvändare som på ett informativt sätt är skriven på ett tilltalade sätt med ett modernt och underhållande språk som lär tilltala målgruppen 9 till 12 år och äldre läsare som vill läsa om riktiga bad ass prinsessor!

Här får vi läsa om piratprinsessan – Cecilia Vasa, brottarprinsessan -Khutulun, spionprinsessan – Noor Inayat Khan, prinsessan som blev farao – Hatshepsut, prinsessan som gjorde en statskupp Katarina Aleksejevna –Katarina den store, den enögda krigarprinsessan -Amanirenas, prinsessan  som sa upp sig – Drottning Kristina, prinsessan som kallades kungarnas kung – prinsessan Tamar, prinsessan som blev frihetskämpe  – Nzinga Mbande och prinsessan som var före sin tid – Soraya Esfandiary-Bakhtiary.

Boktitel: Makten är vår! 10 prinsessor som skakade världen

Författare: Nina Hampusson

Målgrupp: 9 – 12 år men fungerar även i högre åldrar

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Storytel

ISBN: 9789178397518

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar