När vi på rymmen kommer bort av Jessica Krabbe

Boken ”När vi på rymde kommer bort” är en berättelse som är fylld med känslor och om två vänner som är med om ett äventyr när de är på rymmen.
 
”Här får vi läsa om det bästa vännerna Mirra och Hannes, de är allra bästaste vänner, så nära som man kan vara så att man nästan är syskon fast man inte är det.
 
En dag blir Mirra blir så där gränslöst arg och ledsen på sin mamma och bestämmer sig för att nu, nu måste hon bara bort,  då följer såklart Hannes med. Han kan ju inte lämna sin vän i sticket! Men det blir såklart lite svårare när de hamnar så långt in i skogen att de inser att de inte KAN gå tillbaka, inte ens när de vill.
 
Hur ska det nu gå för de båda vännerna? Kan de överleva helt ensamma i skogen och hitta mat och kommer de någonsin kunna komma hem igen?”
”När vi på rymde kommer bort” är en kapitelbok som riktar sig till unga läsare mellan 9 till 12 år. Boken är skriven med ganska kompakta textrader utan bilder som gör att du kan skapa egna bilder i fantasin med hjälp av de målade språket.
 
Det är som sagt en bok med mycket känslor inblandade, igenkännande känslor som unga läsare säkert kommer känna igen sig i.
 
Det är även en bok som kan öppna upp för diskussion om vad som är rätt och fel
och att vissa att det är ok och bra att prata om sina känslor.

Boktitel: När vi på rymde kommer bort

Författare: Jessica Krabbe

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Känslor, äventyr, spänning, vänner

Bokförlag: Lumenos förlag

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Lumenos förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar