Handbok för superhjältar – Utan hopp av Elias & Agnes Våhlund

Rädda människor kan bli farligare än det de är rädda för!

Äntligen är den sjätte och efterlängtade serien “Handbok för superhjältar – Utan hopp” här och tar vid där boken ”Försvunna” slutade.

“Rosenhill är i chock. Sju barn är försvunna och det finns inga spår efter dem. Invånarna är både rädda och arga, nu börjar de tappa förtroendet för polisen och speciellt för Röda masken och hennes gäng.

Vildbiet & Röda masken

Samtidigt har Lisa aka Röda masken stora problem med sitt superhjältegäng. Sedan hon visade Handboken för sina vänner har Robert och Max lärt sig jättemycket, men det blir hela tiden fel för Nick. Vad händer om han ger upp? Och vad händer med Lisa om hon varken hittar de försvunna barnen eller lyckas hålla ihop sitt superhjältegäng?”

Det här är en fartfylld berättelse om en tjej som tar saker i egna händer!

Det här är åter en bok som har wow känsla när det gäller illustrationerna och med en berättelse som öppnar upp för diskussioner och möjligheter att jobba med värdegrundsarbetet.

Bokserien ”Handbok för superhjältar” är böcker som är skrivna med en lättläst text som är uppdelade i mindre textrutor i successive läsordning som smälter in snyggt tillsammans med fantastiskt färgstarka och actionfyllda seriebilder. Resultatet blir en bokserie som är fylld med lustfylld läsning att ge till motvilliga läsare och öppnar upp möjligheten för lässvaga att ta del av böcker som är skrivna med luftig och kort text textstycken som utspelar sig i korta kapitel och där mycket av händelserna sker i bilderna.

En spännande bok som tar upp saker som rädsla, förtroende och att tro på sig själv!

Det som är extra bra med böckerna är att när man högläser dessa böcker inom skolvärlden så finns det möjlighet till att ta del av gratis lärarhandledning och bildspel.

 

Här kan du även ta del av massa annat material kopplat till bokserien Handbok för superhjältar som quiz, läsbingo och pyssel mm.

Bokseriens första fyra delar handlar om mobbning, och nu kommer de andra fyra andra delarna med start med boken “Handbok för superhjältar – Försvunna” handla mer om utanförskap och om rädsla.

Har du och ditt barn läst alla böcker som finns ute i serien Handbok för superhjältar har ni nu möjligheten att själva bli superhjältar och slåss mot skurkar och lösa nästan olösliga problem i Rollspelet Handbok för Superhjältar som du kan läsa mer om här. 

 

Till sommarlovet kan barnen göra underhållande aktiviteter med boken “Handbok för superhjältar. Sommarlovsbok: Omöjligt uppdrag” och Sommarlovsboken – Handbok för superhjältar”.

 

Följa med på  spännande soloäventyr där du som läsare är delaktig för att lösa ett brott och själv får chansen att bli en superhjälte. Här finns även allt från sommarbingo, ordpyssel och skrivarskola till kluriga pyssel att lösa som räcker hela sommaren.

 

Här kan du läsa mer om den ena sommarlovsboken.

 

Inför julen kan barnen även få ta del av en Adventskalender som är fylld av aktivitetssaker baserat på Handbok för Superhjältar som ni kan läsa mer om här och det finns även en massa andra typer av böcker baserat på Handbok för Superhjältar.

Inför kommande Världsbokveckan den 23 april till 29 april 2021 kommer jag att tävla ut denna bok, så håll utskick!

Nu ser jag fram emot att läsa Handbok för Superhjältar – Tillbaka, del 7 som ni kan läsa mer om här.

Boktitel: Handbok för superhjältar. Utan hopp del 6

 

Bokserie: Handbok för superhjältar

 

Författare: Elias Våhlund

 

Illustratör: Agnes Våhlund

 

Bokförlag: Rabén & Sjögren

 

Målgrupp: 6-9 år, men går även att läsas för högre åldrar

 

Kategori: Fantasy reality, äventyr,  fantasy, hybridbok, lättläst, superhjälte, kapitelbok, bokserie, högläsning, rädsla, förtroende, tro på sig själv, dyslexi

 

ISBN: 978-91-29-72368-7

 

Ta del av boken via: Adlibris,Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar