Handbok för Superhjältar: Försvunna av Elias & Agnes Våhlund

Äntligen är vår älskade superhjälte Röda masken tillbaka i ett ännu mer spännande, lite läskigare och lite roligare superhjälteäventyr.

Vildbiet & Röda masken

“Lisa eller Röda masken som hon kallas som superhjälte har blivit ledare för en superhjältegrupp som består av henne själv samt hennes forna plågoandar och klasskamrater Robert, Nick och Max. Det visar sig vara lättare sagt än gjort. Hur samarbetar man egentligt, och vem kan man lita på?

Samtidig har barn börjat försvinna från staden och en rädsla sprider sig i Rosenhill. Nu behöver stadens egna superhjältar Röda masken och Vildbiet försöka finna barnen.

 

De söker i luften medans Robert och Nick söker på marken. Folk blir allt mer rädda och arga, och de undrar varför superhjältarna inte hittar barnen. Samtidigt försöker Lisa lära Nick och Robert superhjältekrafter, men inte heller det går bra.

 

Plötsligt är alla emot Lisa, och Lisa själv vet inte längre vem hon kan lita på? Vad händer med Lisa om hon varken hittar de försvunna barnen eller lyckas hålla ihop sitt superhjälte-gäng?”

”Handbok för Superhjältar – Försvunna” är den första delen i ett nytt spännande superhjälteäventyr som kommer löpa över fyra böcker.

Här har paret Våhlund skrivit en lättläst text som är uppdelade i mindre textrutor i successive läsordning som smälter in snyggt tillsammans med fantastiskt färgstarka och actionfyllda seriebilder. Resultatet blir en bokserie som är fylld med lustfylld läsning att ge till motvilliga läsare och  öppnar upp möjlighet för lässvaga att ta del av böcker som är skrivna med luftig och kort text som utspelar sig i korta kapitel och där mycket av händelserna sker i bilderna.

Om seriens första fyra delar handlar om mobbning, kommer de andra tre handla mer om utanförskap och om rädsla.

På samma sätt som de fyra första delarna hörde ihop kommer bok fem till åtta också att höra ihop, men man kan absolut hoppa in och börja läsa del 5, det är ett fristående äventyr.

 

Här kan ni läsa mer om de fyra första böckerna i bokserie Handbok för Superhjältar, där ni även kan ta del av extramaterial.

Även till boken “Handbok för superhjältar – Försvunna” ingår det lärarhandledning och bildspel.

Nu ser jag med alla Sveriges barn fram emot att läsa den sjätte delen “Handbok för Superhjältar: Utan hopp.”

Något som är extra roligt är att filmrättigheterna för den svenska barnbokssuccén Handbok för superhjältar sålts till Stiller Studios på Lidingö. Producent blir Charles B. Wessler, som förra året vann en Oscar för filmen Green Book. Här kan ni läsa mer om det.

Handbok för Superhjältar. Sommarlovsbok - Omöjligt uppdrag är en superkul aktivitetsbok för hela sommarlovet!

r får man följa med på ett spännande soloäventyr där du som läsare är delaktig för att lösa ett brott och själv får chansen att bli en superhjälte.

 

Här finns även allt från sommarbingo, ordpyssel och skrivarskola till kluriga pyssel att lösa som räcker hela sommaren.

En superkul aktivitetsbok för hela sommarlovet!

“Handbok för superhjältar. Sommarlovsbok: Omöjligt uppdrag” är en underhållande aktivitetsbok som fyller dina dagar med roliga bokaktiviteter under hela sommarlovet.

SOMMARBOK TÄVLING!

Nu har en av mina följare möjligheten att vinna detta grymma bokpaket med boken “Handbok för superhjältar: Försvunna” och “Sommarlovsbok: Omöjligt uppdrag.”

TÄVLINGSREGLER!

  • Följ min Facebooksida eller Instagram sida.

  • Svara på frågan: Vad heter den farliga skurk som Röda masken kämpade mot i de två tidigare böckerna? (Skriv svaret nedan i kommentarerna).

  • Motivera: Varför just du bör vinna detta grymma bokpaket.

 

Tävlingen kommer avlutas den 25 juli 2020 och den lycka vinnaren kommer bli kontaktad via mail, så var noga med att skriva upp din mailadress, samt via mitt Facebookinlägg och Instagraminlägg.

*Vinnaren betalar Gullis lästips en frakt summa på 100 kr.

Boktitel: Handbok för superhjältar: Försvunna del 5

Bokserie: Handbok för superhjältar

Författare: Elias Våhlund

Illustratör: Agnes Våhlund

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Spänning, äventyr, utanförskap, rädsla, vänskap, värdegrund, lättläst, högläsning

Lärarhandledning

Bildspel

ISBN: 9789129716153

Ta del av boken som E-bok eller ljudbok via: Bookbeat, Nextory, Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar