Handbok för superhjältar av Elias & Agnes Våhlund

Handbok för Superhjältar är en modern historia om en flicka som hittar sina inre krafter eller rättare sagt superkrafter. Bokserien Handbok för superhjältar är fantasifulla och actionfyllda äventyr med en story som bygger på en balans mellan mobbning och äventyr. Här relaterar många barn till huvudkaraktären Lisa och tydligt även vuxenvärlden då de sett böckernas värde, då många skolor har köpt in böckerna för att användas i sitt värdegrundsarbete.

Handbok för Superhjältar är en modern historia om en flicka som hittar sina inre krafter eller rättare sagt superkrafter.

Röda masken gif

Bokserien Handbok för superhjältar är fantasifulla och actionfyllda äventyr med en story som bygger på en balans mellan mobbning och äventyr. Här relaterar många barn till huvudkaraktären Lisa och tydligt även vuxenvärlden då de sett böckernas värde, då många skolor har köpt in böckerna för att användas i sitt värdegrundsarbete.

Bokserien Handbok för superhjältar är en fartfylld bokserien som både är roliga och lite sorglig bokserie med en underton av vardag och allvar.

En bokserie som måste sträckläsas med en hjältinna som man bara måste älska!

Handbok för superhjältar innehåller lättläst textrutor skrivna med luftig och kort text uppdelade över färgstarka seriebilder.

Här har paret Våhlund lyckats skriva lockande hybridböcker som är skrivna med en lättläst text som är uppdelade i mindre textrutor i successive läsordning som smälter in snyggt tillsammans med fantastiskt färgstarka och actionfyllda seriebilder. Resultatet blir en bokserie som är fylld med lustfylld läsning att ge till motvilliga läsare och öppnar upp möjligheten för lässvaga att ta del av böckerna som är skriven med luftig och kort text som utspelar sig i korta kapitel och där mycket av händelserna sker i bilderna.

De fyra första delarna hör ihop och har en handling som handlar om mobbning och utanförskap.  Till alla böcker i serien ingår det fristående lärarhandledningar samt tillhörande bildspel. här kan ni även kan ta del av extramaterial.

Böckerna som ingår i bokserien Handbok för superhjältar är:

Här har jag skapat en tillhörande boktrailer till de fyra första delen i serien bokserien Handbok för superhjältar.

Barnens radio har även skapat en radiodramatisering baserat på det fyra första böckerna i serien. Det är 16 avsnitt som riktar sig till 6 – 10 år. Till alla avsnitten finns det diskussionsfrågor.

Till alla fyra böcker ingår enskilda lärarhandledningar med tillhörande bildspel och annat intressant material som tipspromenad, quiz och läsbingo. Det finns även färgläggningsbilder. 

Det finns även en låt som heter ”Bara du vill” – Röda masken av Beata Ernman, som man kan ta del av karaoke variationen här och texten med tillhörande noter här. samt låten En dag ska du visa dem, vem du är och vem du alltid varit”.

Handbok för superhjältar har även släppt en adventskalender som är fullproppad med olika underhållande aktiviteter som håller barn mellan 6 till 9 år sysselsatt ända fram till jul. Kalendern är fylld med aktivitetsböcker, korta berättelser, klistermärken, pyssel, julpussel, pappfigurer.

 

Här kan ni läsa mer om adventskalendern och se delar av innehållet.

Baserat på den oerhört populära och bästsäljande bokserien ”Handbok för Superhjältar” kan du skapa din egen berättelse och bli en hjälte i Lisas gäng och bekämpa brott och elakheter i staden Rosenhill tillsammans med guidning av regelboken ”Handbok för Superhjältar: Rollspelet”.

 

Fånga skurkar och banditer, lös mysterier eller bekämpa superskurkar ihop med Lisa i Rosenhill. Genom enkla regler kan alla bli en del av berättelsen om Lisa och boken som ger henne superhjältekrafter. Kom till Rosenhill och bli en hjälte i Röda maskens hjältegrupp: Alla för en! Allt du behöver är några vanliga tärningar – och en portion fantasi!

 

Här kan du läsa mer om rollspelet Handbok för superhjältar samt ta del av rollformulär.

Handbok för Superhjältar. Sommarlovsbok - Omöjligt uppdrag är en superkul aktivitetsbok för hela sommarlovet!

Här får man följa med på ett spännande soloäventyr där du som läsare är delaktig för att lösa ett brott och själv får chansen att bli en superhjälte. Här finns även allt från sommarbingo, ordpyssel och skrivarskola till kluriga pyssel att lösa som räcker hela sommaren. 

 

Det finns även en liknade sommarlovsbok. 

En underhållande aktivitetsbok för hela sommarlovet!

”Handbok för Superhjältar – Försvunna” är den första delen i ett nytt spännande superhjälteäventyr som kommer löpa över fyra böcker.

 

Om seriens första fyra delar handlade om mobbning, kommer de andra tre handla mer om utanförskap och om rädsla.

 

Del fem “Handbok för superhjältar – Försvunna” är början på en ny längre berättelse om Röda Masken, eller Lisa som hon heter när hon inte är superhjälte.”Det börjar försvinna barn på nätterna i Rosenhill. Ett efter ett försvinner spårlöst. Folk blir allt mer rädda och arga, och de undrar varför superhjältarna inte hittar barnen. Samtidigt försöker Lisa lära Nick och Robert superhjältekrafter, men inte heller det går bra. Plötsligt är alla emot Lisa.”

“Handbok för superhjältar – Utan hopp” här och tar vid där boken ”Försvunna” slutade.

 

Det här är en fartfylld berättelse om en tjej som tar saker i egna händer! 

 

En spännande bok som tar upp saker som rädsla, förtroende och att tro på sig själv!

Bokserie: Handbok för superhjältar

 

Författare: Elias Våhlund

 

Illustratör: Agnes Våhlund

 

Målgrupp: 6 – 9 år

 

Bokförlag: Rabén & Sjögren

 

Kategorier: Fantasy reality, äventyr, spänning, mobbning, trakasserier, skola, superhjälte, serie, lättläst

 

Böckerna finns via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar