Handbok för Superhjältar – Tillbaka av Elias & Agnes Våhlund

Handbok för Superhjältar - Tillbaka

”Handbok för Superhjältar – Tillbaka” är den 7 boken i den populära hybrid bokserien ”Handbok för Superhjältar”.

Jag har tidigare recenserat de tidigare böckerna i bokserien Handbok för Superhjältar, samt rollspel, sommarbok och Adventskalender som ni kan läsa mer om här.

Bokserien ”Handbok för Superhjältar” är en bokserie med spännande handling och sunda värderingar. De är böcker som lyfter ämnen om mobbning och utanförskap, samt rädslor och svagheter som kan förändras och växa. I boken Handbok för Superhjältar-Tillbaka tar man upp ämnet samarbete. Alla viktiga ämne som kan vara bra underlag för öppna diskussioner i klassrummet.

Foto tagen ifrån Solna Stadsbibliotek

Till alla böcker finns lärarhandledning och tillhörande bildspel samt andra material som läsbingo,och tipspromenad.

Bokserien ”Handbok för superhjältar” är hybridböcker som är skrivna med en lättläst text som är uppdelade i mindre textrutor i successiv läsordning som smälter in snyggt tillsammans med fantastiskt färgstarka och actionfyllda seriebilder. Resultatet blir en bokserie som är fylld med lustfylld läsning att ge till motvilliga läsare och öppnar upp möjligheten för lässvaga att ta del av böcker som är skrivna med luftig och kort text textstycken som utspelar sig i korta kapitel och där mycket av händelserna sker i bilderna.

Provläs Handbok för Superhjältar- Tillbaka genom att klicka på bokbilden.

Boktrailern är skapad av Gullis lästips och musiken och bilderna är ifrån Handbok för Superhjältar.

I den sjunde boken Handbok för Superhjältar-Tillbaka är det något riktigt skumt på gång i Rosenhill, och Lisa och de andra superhjältarna är fast beslutna att ta reda på sanningen.

 

För det är någonting som inte stämmer. Varför skulle kidnapparna göra sig så mycket besvär med att först föra bort barnen, (del 6 – Utan hopp) för att sedan bara släppa dem några dagar senare? Dessutom går flera av de återvändande barnen i sömnen. Mitt i natten går de ut på gatorna i Rosenhill.

 

Något riktigt skumt är på gång i staden.

Nu ser jag fram emot att läsa den spännande upplösningen i den kommande boken Handbok för Superhjältar: Den längsta natten” som du kan läsa mer om här.

Boktitel: Handbok för Superhjältar: Tillbaka – Del 7

Bokserie: Handbok för superhjältar

Författare: Elias Våhlund

Illustratör: Agnes Våhlund

Bokförlag: Rabén & Sjögren

Målgrupp: 6-9 år, men går även att läsas för högre åldrar

Kategori: Fantasy reality, äventyr,  fantasy, hybridbok, lättläst, superhjälte, kapitelbok, bokserie, högläsning, samarbete, tillhörighet, spänning

ISBN: 9789129723694

Ta del av boken via: Adlibris,Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: