Bortrövad – En berättelse om tomtar, älvor, och troll av Anna Ocklind, Emily Ryan & Gabrielle Nilsson

En magiskt trollbindande läsupplevelse fylld av olika naturväsen!

Följ med på en fartfyllt och spännande äventyr som tar dig på en resa över stock och sten långt in i den djupa skogen som är fylld av tomtar, älvor, troll och andra väsen.

”Bortrövad – En berättelse om tomtar, älvor och troll” är en historia som utspelar sig för 100 år sedan. På den tiden var våra nordiska väsen mer levande för såväl barn som vuxna.

Det här är en trollbindande läsupplevelse med övernaturlig spänning fylld med olika mystiska väsen som synliggörs med färgstarka illustrationer och en fängslade handling som passar för högläsning.

Provläs boken genom att klicka på bokbilden

”Valter hade lovat sin far att ta hand om sin lillasyster Tova på den årliga marknaden, men plötsligt så tappar han bort henne i folkmassorna och när marknaden stänger för kvällen finns det inte ett spår av Tova någonstans, förutom hennes blå hårband som hittas på marken. Valter känner att det är hans fel att Tova är borta. Desperat söker han upp spåkvinnan på marknaden för att få hjälp med att hitta sin lillasyster. Det spåkvinnan berättar för Valter har han först svårt att tro på men eftersom han inte ser någon annan utväg beger han sig till slut in i den djupa skogen, alldeles ensam, i sökandet efter att hitta Tova.

 

I skogen råkar Valter ut för skrämmande händelser och möter varelser som han aldrig i sin vildaste fantasi hade trott existerade. Gång på gång hindras han i sitt sökande efter Tova. Kommer han någonsin att finna henne?

 

Följ med på ett fartfyllt och stundtals farligt äventyr i den djupa skogen där Valter och Tova inte bara råkar ut för svårigheter och mystiska väsen, utan också får hjälp från oväntat håll.”

 

Detta är en otroligt välskapt högläsningsbok med fantastiskt beskrivningar och skildring av den trollbindande skogen och de olika naturväsen som utspelar sig i en magiskt spännande och fantasifull berättelse som riktar sig till barn mellan 7 till 10 år och vuxna som fortfarande tror på sagor och väsen.

Själv fascinerades jag av boken omslag skapat av en av mina favorit illustratörer Emily Ryan och tog genast kontakt med henne för att se vad det var för en bok och när den skulle släppas och till min stora glädje var det en bok om naturväsen, något som jag älskar att läsa om och har läst och recenserat flera barn- och ungdomsböcker om det sen tidigare.  

Illustrationerna är skapad av illustratören Emily Rayn och färglagda av illustratören Gabrielle Nilsson.

Till min stora glädje visade sig att ”Bortrövad – En berättelse om tomtar, älvor och troll” är en trollbindande och spännande läsupplevelse som är skriven av författaren Anna Ocklind där berättelsens fängslande handling förstärks av olika färgstarka bilder på bland annat flera olika naturväsen som även dom är skapade av Emeliy och färglagda av ännu en grym illustratör som heter Gabrielle Nilsson.

Boktitel: ”Bortrövad – En berättelse om tomtar, älvor och troll”

 

Författare: Anna Ocklind

 

Illustratörer: Emily Ryan & Gabrielle Nilsson

 

Målgrupp: 6 – 10 år

 

Kategorier: Mysterier, övernaturligt, spänning, förr i tiden, naturväsen. syskon

 

ISBN: 9789188187956

 

Bokförlag: Ebes förlag

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Ebes förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar