Alba och landet bortom av Mårten Gisby, Henrik Johansson, Johan Egerkrans & Filippo Vanzo

Följ med till Landet Bortom, en plats där magi och sagoväsen finns på riktigt.

”Alba och Landet Bortom” är första delen i trilogin ”Bortom” som är ett storslaget fantasy-äventyr med inslag av skandinavisk mytologi som riktar sig till 9 åringar och upp. Det är även en passade högläsningsbok för mellanstadieelever.

 

Boken har en lockade framsida skapad av Johan Egerkrans och har en fängslande karta av Landet Bortom i början av boken som är skapad av Filippo Vanzo.

”Boken handlar om Alba som lever med sin farbror Odd i den lilla staden Värend. Hon blir vän med Idun som bor på Björkagård, och får av hennes faster Siri lära sig om växter och djur, men även naturmedicin, runor och uråldriga formler.

 

På gården sker märkliga saker: djuren beter sig inte som djur brukar, en liten figur som ser ut som en tomte stryker omkring på gården och i jordkällaren finns en sten med främmande runskrift och när Björkagård visar sig ha en hemlig port som är ingången till en annan värld hamnar Alba i Landet Bortom efter att ha tagit sig in genom den hemliga porten. Det är bara början på hennes färd där hon får veta att hennes 13-åriga liv har varit en lögn.

 

Landet Bortom är befolkad av älvor, tomtar, vikingar och andras naturväsen. Ett krig är nära att bryta ut i landet Bortom mellan häxmästaren och de upproriska trollstammarna och Alba har en stor roll att spela i det. Alba prövas i sina färdigheter i runmagi och stridskonst och måste lära sig navigera i sin nya tillvaron. Men vem kan hon egentligen lita på? Är det häxmästaren, gråtrollen eller någon annan?”

Film av Thea Moon.

Det här är fantasy med mycket magi – fullt av spännande personer, väsen och bestar. Det är en trollbindande och övernaturligt fantasyäventyr där verkligheten möter den nordiska mytologin och skapar en oförglömlig läsupplevelse som får sina läsare att återigen se troll och andra naturväsen bland träden.

Jag har både läst boken Alba och Landet Bortom skriven av författarna Mårten Gisby och Henrik Johansson och lyssnat på boken. Genom att läsa boken kunde jag följa Albas resa genom Landet Bortom med hjälp av den otroligt välskapta kartan i början av boken som är skapat av Filippo Vanzo och genom att lyssna på boken hade jag möjlighet att kunna ta del av sångerna som är skapade av Playground music Sweden och som som sjungs av Wera Liljeblad. Här kan även du lyssna på den tillhörande musiken.

I den nagelbitande andra delen i serien Landet Bortom leds läsaren ner i de mörkaste vättehålorna, över snötäckta slagfält och till magiska gejsrar i jakten på Nattramnen i boken “Alba och Nattrammens grav”.

I den spännande tredje och avslutande delen i serien Landet Bortom och boken “Alba och asablotet” har spelplanen förändrats helt.

 

“Landet Bortom” är en storslagen fantasyserie i tre delar med inslag av nordisk mytologi!

 

Boken släpps 2023-06-26.

Boktitel: Alba och landet bortom, del 1

Trilogi: Landet Bortom

Författare: Mårten Gisby & Henrik Johansson

Illustratörer: Johan Egerkrans & Filippo Vanzo.

Målgrupp: 9 – 12 år, men fungerar även i högre åldrar

Kategori: Mytologi, övernaturligt, spänning, portal fantasy. magisk realism

Provläs de tre första kapitlen ifrån boken

ISBN: 9789179756949

Utgiven av: Bonnier Carlsen

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Storytel & Nextory

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar