Porten Tidochrum av Elisabeth Vildstjärna & Henry Johannes Matilainen

Följ med på ett magiskt äventyr!

I bokserien ”Porten Tidochrum” som idag består av de två böckerna ”Porten Tidochrum” och ”Den förbjudna dalen” som är en portal- fantasy för barn och unga mellan 6 till 9 år som tar sina läsare genom ett mystiskt och magiskt äventyr till en fantasifull värld fylld av drakar och pratade djur.

Animationen är skapad av Gullis lästips.

Böckerna är skrivna med en fartfylld och spännande handling från början till slut, där varje kapitel avslutas med en fängslande cliffhanger som gör att man bara vill fortsätta läsa klar. Böckerna innehåller även ett fåtal mörka svartvita illustrationer, som hjälper till att förstärka fantasin och läsglädjen hos de yngre lyssnarna.

”I bokserien ”Porten tidochrum” får vi läsa om hur pojken Charlies lugna liv plötsligt en dag omkullkastas när hans mamma och bonuspappa plötsligt en natt försvinner spårlöst  och det visar sig att Charlies mamma är drottning för den magiska världen Drakfjällen.

 

Av någon anledning har porten Tidochrum öppnats mellan de olika världarna och den fasansfulla draken Guðrun hotar att kunna ta sig till deras värld.

 

Det blir upp till Charlie och hans trogna vän taxen Theodor,  hans pappa och den nyfunna lilla draken Hrim att resa till Drakfjällen för att försöka återställa balansen mellan de olika världarna och stänga porten Tidochrum.”

Det här är en bokserien som innehåller härligt fantasifullt karaktärer och ett lagom stort persongalleri. Det jag också gillar att bokserien innehåller en modernare familjekonstellation med separerade föräldrar i nya familjekonstellationer, där de ändå umgås.  

Den andra boken ”Den förbjudna dalen” avslutas när äventyret i det nya landet Drakfjällen precis ska börja, något som gör att man vill ta del av den spännande fortsättning i kommande boken ”Stjärnvindar”.

Den första delen “Porten Tidochrum” finns att ta del av som E-bok och ljudbok via BookBeat och Storytel

Bokserie: Porten Tidochrum

Författare: Elisabeth Vildstjärna 

Illustratör: Henry Johannes Matilainen

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Portal fantasy, fantasy, spänning, äventyr, magi 

Bokförlag: Rastaban Story

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Författarens hemsida eller bokförlagets hemsida

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar