Från Döda fallet till Ales stenar – Platser med (spök)historia av Lena Arro & Filippo Vanzo

Spöken finns överallt!

Spöken är minnen av människor och djur som levt före oss, och varje plats har sina egna spöken och sin egen (spök)historia. 

 

En gastkramande faktabok om spöken och naturväsen skriven av Lena Arro & illustrerad av Filippo Vanzo.

I boken ”Från Döda fallet till Ales stenar – Platser med (spök)historia” finns några av Sveriges alla spännande och märkliga platser med dess olika spöken och naturväsen. 

Följ med på en gastkramande resa genom Sverige, till platser som alla har sin egna (spök)historia.

Boken börjar och avslutas med en vackert illustrerad karta på Sverige tio olika platserna där vi får läsa mer om Sveriges mest läskiga, mystiska och oförklarliga platser. 

Här får vi läsa om gastkramande berättelser från norr till söder i Sverige, några av Sveriges mest läskigaste, mystiska och oförklarliga platser. De blir en spännande resa mellan olika platser där varje  berättelse börjar med spännande och detaljerad historisk fakta om platsen och dess historiska händelser. Därefter avslutas berättelsen med en spöklik och spännande berättelse som i folkmun återskapat berättelser som får blodet att isa i ens ådror.

“Här får vi läsa om de döda vikingarna som ännu vakar vid Ales stenar, den olycksbådande Dödsseglaren i Fjällbacka, gruvfrun och hennes hemska följe i Falu koppargruva, det mystiska korset i Röjden där de alltid ligger färska blommor och många andra kusligheter.”

Boken har otroligt välgjorda illustrationer av en av mina favorit illustratörer Fillippo Vanzo. Bilderna är lånade från Filippos hemsida.

Det här är en bok som är fylld av spöken och naturväsen!

Boktitel: Från Döda fallet till Ales stenar: Platser med (spök)historia

Författare: Lena Arro

Illustratör: Filipps Vanzo

Kategori: Faktabok, historia, Sveriges historia, mysterier, övernaturligt, folktro, spöken, naturväsen 

Målgrupp: 9 – 12 år. men fungerar även för äldre ungdomar och vuxna.

Bokförlag: Opal

ISBN: 9789172998766

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar