Kattvännen av Malin Eriksson Sjögärd & Lina Blixt

Kattvännen är en lagom spännande bok med magiska inslag där fornnordiska väsen blandas med glesbygdsproblem och nya familjerelationer.

”Lo måste flytta från Bergsjön för att mamma och hennes nya kärlek, Sam, ska starta ett pensionat i en nedlage skola i Törerud. Lo vill varken flytta eller bo med Sam, det var bättre när mamma och Lo var ensamma. Inte blir det bättre när det visar sig att invånarna i Törerud är motvilligt inställda mot utbölingarna. Den enda som hälsar på är Ove, och han är en kuf med ett otal många katter, så mamma vill inte att Lo ska träff honom alls. Men varför händer det så mycket olyckor på pensionatet? Finns det någon eller något som inte vill att mamma, Sam och Lo ska vara kvar?!”

“Kattvännen” är en modern berättelse med dagsaktuella och igenkännande vardagskänslor som samtidigt möter den gamla nordiska folktron där olika naturväsen visar sig finnas i ens närhet.

Det jag även uppskattar med boken ”Kattvännen” är att huvudpersonen Lo inte benämns med någon könstillhörighet, de är något som jag uppskattar och hoppas jag ser mer av i barn- och ungdomsböcker.
 
Det här är en passande högläsningsbok för barn mellan 6 till 9 år som till individläsning, då den är lagom tjock tillsammans med svartvita illustrationer som förstärker berättelsens handling.

Tyvärr anser jag att bokens framsida har en mindre lockade framsida, någon som gör att jag som läste boken som många barn lär missa boken, för det är en bra berättelse.

Kattvännen är bok fylld av katter och tomtar!

Illustrationer av Lina Blixt

Till boken ingår det en lärarhandledning som riktar sig till elever mellan åk 1 till 3.

Boktitel: Kattvännen

Författare: Malin Eriksson Sjögärd 

Illustratör: Lina Blixt

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategorier: Mysterier, övernaturligt, familjerelationer, glesbygdskänsla, natur- och sagoväsen, gårdstomte, katter, normbrytande

Lärarhandledning

ISBN: 9789172262607

Bokförlag: Opal

Ta del av boken som ljudbok via: BookBeat, Nextory, Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar