Världens coolaste djur enligt Julias av Julia Wiberg & Hedvig Häggman-Sund

Det här är en färgstark faktabok där läsarna får ta del av galen och udda fakta om tolv olika fascinerade djur som är oemotståndligt läckert porträtterade som humoristiska, färgstarka och otroligt gulliga djur. Det här är en färgglad och lättläst faktabok som med sina serieliknade bilder som förstärker de komiska och oväntade djuregenheterna får man lära sig underhållande och lättläst fakta med mycket kiss- och bajshumor.

”Världens coolaste djur enligt Julia” är en skitrolig faktabok fylld med oväntad och rolig fakta om olika fascinerade djur.

”Världens coolaste djur enligt Julia” är en en färgstark faktabok för alla vetgiriga och unga djurfantaster mellan 3 till 6 år.

Boken är skapad av Julia Wiberg känd för SVT: ”Djur med Julia”, Spotifypodden ”Julias coola djur” och Youtube kanalen ”Julias djur” samt sin blogg ”Mama”.

I boken ”Världens coolaste djur enligt Julia” har hon samlat galen och udda fakta om tolv olika fängslande djur som är oemotståndligt porträtterade som humoristiska, färgstarka och otroligt gulliga djur av illustratören Hedvig Häggman -Sund.

Tillsammans har de skapat en färgglad och lättläst faktabok som med sina serieliknade bilder som förstärker de komiska och oväntade djuregenheterna.

Här får vi lära oss om allt häftigt som pågår i djurens värld!

Visste du till exempel att flodhästarna vänder rumpan mot sin fiende och bajsar samtidigt som de  viftar med svansen så de sprätter bajs åt alla håll och kanter bara för att markera sina revir,  gorillor borstar tänderna med en pinne, koalaungar äter sin mammas bajs, kameleonter kan titta åt två olika håll samtidigt, flamingons bajsar på sina egna ben för att svalka sig när det är varmt och getabockar kan kissa på sin egna päls för att locka till sig getter.
 

Tänk om vi människor skulle gör på detta sätt!

Alltså en hel del kiss- och bajshumor med lagom mycket intressant och lärorik fakta som lär locka alla unga djurälskare!

Efter att ni har läst boken kan ni tillsammans med barnen gå en underhållande  tipspromenaden med läsförståelsefrågor  baserade utifrån boken.

 

Det är som Rabén & Sjögren som skapat frågorna och det är jag som har samlat dem till denna tipspromenad.

Boktitel: Värdens coolaste djur enligt Julia

 

Författare: Julia Wiberg 

 

Illustratör: Hedvig Häggman -Sund.

 

Målgrupp: 3 – 6 år

 

Kategori: Fakta, djur, rolig, informativ, onödigt vetande, kiss och bajs

 

Provläs

 

ISBN: 978-91-29-73011-1

 

Bokförlag: Rabén & Sjögren

 

Ta del av boken som E-bok via: Storytel

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfyns

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar