Julmysteriet av Lisa Bjärbo & Matilda Ruta

Julmysteriet är en adventsbok fylld av känslor, spänning, humor och underbar julstämning.

Ebbe älskar julen! Han älskar pepparkakor, lussekatter, julstjärnan ljusslingor, smällkarameller, änglaspel och saker som glittrar. Han ser fram emot att öppna dagens ledtråd adventskalendern med sin storasyster Märta. Men i år är allt annorlunda!
Märta ska snart fylla 13 år och verkar inte längre tycka att något är roligt. Och så är det första julen med mammas nya kille, Ernesto.
 
Ebbe gör allt han kan för att höja julstämningen hemma, men när pepparkaksburken plötsligt försvinner från skafferiet och ljusslingan inte längre hänger i äppelträdet börjar han bli orolig på riktigt. Vem är det som stjäl alla julsaker?

Tillsammans med hunden Göran måste han lösa mysteriet med de försvunna julsakerna. Annars kan vad som helst hända!

Julmysteriet är som en blandning mellan Lotta på Bråkmakargatan som blir en modern bonusfamilj och den spännande mystiken som liknar böckerna i bokserien Lassemajas detektivbyrå.
 
Det här är en adventsbok som Innehåller 24 kapitel. Detta är en mysig och mystisk högläsningsbok för 4 till 8 år. Börja att läsa första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.
 
PS. Om ni börjar att läsa senast den 19 november så hinner ni klart att läsa klart boken innan jullovet.
Boktitel: Julmysteriet
 
Adventsbok: 2021
 
Författare: Lisa Bjärbo
 
Illustratör: Matilda Ruta
 
Målgrupp: 4 till 8 år.
 
Kategorier: Adventsbok, julmys, jultraditioner, i väntan på tomten, bonusfamilj, tonårsproblem, känslor, mystik, spänning, deckare
 
 
ISBN: 9789129729870
 
Bokförlag: Rabén & Sjögren
 
Ta del av boken som E-bok via: Storytel
 
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar