Skejta av Andreas Hannervik & Nils Svensson

Att åka skateboard har blivit en sport som under de senaste åren har ökat intresset hos fler och fler unga.

Men hur gör man, vad behöver man grejer, vad innebär det att skejta street och vad betyder ”Fekie”?

Svar på det och mycket annat hittar du i den lättlästa faktaboken ”Skejta” som ingår i den fristående faktaserien Utforskaren”. Här får läsarna lära sig lite mer om historian om skateboard, lite olika uttryck som man använder sig av, olika skateboardtrick och vi får även följa med när skateboard-proffset Oskar @Oski Rozenberg Hallberg berättar mer om sina tips!

Det här är en faktabok som stillar nyfikna läsares frågor och inspirerar dem att både lära sig mer och prova själv.

Så är du skateboardåkare eller är du sugen på att testa, då är det här den perfekta boken för dig.

”Skejta” är en lättläst faktabok. Till varje uppslag finns fina fotografier och intressant text med korta meningar varvat med fakta där du får lära dig mer om skateboardåkande, tricks och uttryck inom skejtar världen. Layouten är inspirerade, luftig och pedagogiskt upplagd med textrutor i olika färger.
Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Det jag gillar extra med den fristående bokserien ”Utforskaren” är att det är olika faktaböcker om ovanliga sporter och yrken.

 

Till alla böcker ingår även tillhörde lärarhandledning.

Att läsa faktaböcker om olika ämnen som intresserar kan väcka läslust även bland de mest omotiverade läsarna. Genom att läsa faktaböcker fyller man på ordförrådet, utvecklar språket och ökar förståelsen både för sig själv och sin omvärld.
 
Med dessa lättlästa faktaböcker kan även ge en lustfylld läsning som engagera läsare, stillar nyfikna frågor och inspirerar dem att både utmana och lära sig mer, testa nya saker och förstå sin omvärld bättre.
Bokserie: Skejta
 
Bokserie: Utforskaren
 
Författare: Andreas Hannervik
 
Fotograf: Nils Svensson
 
Målgrupp: 9-12 år
 
Kategori:
Sport, idrott, skejta, skejtboard, ovanlig sport, faktabok, lättläst
 
ISBN: 9789178819096
 
Utgiven av: Hegas förlag 
 
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd och Hegas förlag
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar