Jättestugan med korvtaket av Vilhelm Sundbom & Jonas Sjöblom

”Jättestugan med korvtaket” är en humoristisk bilderbok fylld med små roliga detaljer och är fylld till brädden av olika naturväsen (om du tittar riktigt noga) hämtade från den svenska folktron.

Denna påhittiga och fängslade saga handlar om syskonen Saga och Sixten som en dag går vilse i den mörka skogen som är fylld av olika naturväsen och annat knyt. Till sin stora glädje hittar de en stuga som har ett tak gjort av korv. Dock visar det sig att husägarna är ett par jättar som mer en gärna vill göra söndagsstek av barnen.

Det här är en lagom spännande och fantasifull bilderbok som passar perfekt som högläsningsbok för de yngre lyssnarna mellan 3 till 6 år. Berättelsen har en egen tolkning av den klassiska gamla folksagan Hans och Greta och med liten twist av Bockarna Bruse.

Färgstarka & humorfyllda illustrationer av Jonas Sjöblom
”Jättestugan med korvtaket” har färgstark, fantasifulla och detaljrika illustrationer skapade av illustratören Jonas Sjöblom som är illustratören till bokserien ”Bortrövad” som jag har recenserat sen tidigare.
Bilderna har ett fint samspel med den fängslade och underhållande texten som är skriven av författaren Vilhelm Sundbom som är författare till bokserien ”Bortrövad” som riktar sig till äldre barn.

Det här är ett underhållande äventyr med en berättelse som kan läsas om och om igen då det är mycket att upptäcka både i bild som text.

Det här är en barnklassiker i ny tappning!

 
Författare: Vilhelm Sundbom 
 
Illustratör: Jonas Sundbom 
 
Målgrupp: 3-6 år
 
Kategori: Bilderbok, humor, spännande, naturväsen, jättar, klassisk bok i ny tappning
 
 
ISBN: 9789198666113
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar