Disablotet på valborg av Madeleine Bäck & Robert Vallmark

På Disaberg firar man Valborg på blodigt allvar!

”Disablotet på valborg” är den första gastkramande delen i serien ”De seende”.

Tvillingarna Lucia och Albin flyttar med sin familj till Disaberg, en håla mitt ute i de mörka skogarna i norr. Det är något konstigt med platsen och människorna som bor där. När familjen bjuds in till årets valborgsfirande upptäcker de att folket i Disaberg tar högtider på blodigt allvar.

På valborgsnatten brinner elden, men utöver det är firandet inte sig likt. Alla bär otäcka masker, ramsor utropas, alla håller hand kring elden och de talar om ett mörker som inte får slippa igenom.

Sedan händer det som inte kan hända. Marken spricker och mörka gestalter tar sig upp. De är disor, mörkrets gudinnor. I ren skräck lämnar Albin sin plats och bryter cirkeln kring elden, och en av disorna lyckas ta sig igenom. Albin och Lucia dras in i en otäckt jakt. Ska de kunna fånga in disan eller kommer den att sprida sitt mörker över Disaberg?

I boken ”Disablotet på valborg” väver författaren Madeleine Bäck mästerligt samman spänning och skräck med våra svenska högtider. Tillsammans med illustratören Robert Vallmarks stämningsfulla svartvita illustrationer som förstärker det råa och den mytiska stämningen.

Det här är en lättläst bok för alla som gillar hårresande spänning med inslag mystisk övernaturlighet.

Även om boken är läsvänlig med sitt lättlästa format så kan denna bok läsas av alla, då den är spännande, rafflande och svår att sluta läsa.

Nu ser jag fram emot att ta del av den andra delen ”De dödas återkomst” i serien ”De seende”.


Boktitel: Disablot på Valborg Del 1

Bokserie: De seende

Författare: Madeleine Bäck

Illustratör: Robert Vallmark

Målgrupp: 9-12 år

Kategori: Spännande, äventyr, övernaturligt, skrämmande, skräck för barn, svensk högtid, normbrytande, HBTQ-bok

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar