Blodspakten av Johan Rundberg & Lina Blixt

Blodspakten är en övernaturligt, skrämmande och spännande bok som griper tag om sina läsare i ett fullständigt järngrepp! Återigen har författaren Johan Rundberg Rundberg skapat en otroligt välskriven läsupplevelse som gör att man inte vill att boken ska ta slut. När jag läste ”Blodspakten” var det med andakt, jag har sugit in varenda ord, mening och kapitel. Jag har fängslas av de kluriga brottet som denna gång verkar peka åt det övernaturlig, något som bara fångar mitt läsintresse ännu mera.

I ”Blodspakten” är Mika och Valdemar äntligen tillbaka!

Den här gången tar deras äventyr dem bort från Stockholm till Uppsala. Målet är att hitta Mikas mamma, men som vanligt uppstår intriger och mysterium på vägen.

 

Mikas sökandet efter sitt förflutna tar henne och konstapel Valdemar till det stora godset Rosengåva där Mikas mor ska befinna sig.

 

Väl på det stora godset är det något som inte står riktigt rätt till, för på godset omges av rykten att något mörkt och hemskt som hemsöker platsen.

 

Vem eller vad är det som stryker omkring på godset om nätterna och skriker? Och vart gömmer sig Mikas mamma?

Det är illustratören Lina Blixt som skapar det otroligt lockade framsidorna till de fjärde boken i bokserien“Månvind och Hoff” och författaren Johan Rundberg som skriver böckerna.

Det är Gullis lästips som skapat animationen med godkännande av illustratören.

Blodspakten är en övernaturligt, skrämmande och spännande bok som griper tag om sina läsare i ett fullständigt järngrepp!

Återigen har författaren Johan Rundberg skapat en otroligt välskriven läsupplevelse som gör att man inte vill sluta läsa samtidigt som man inte vill att boken ska ta slut.

Bokserien ”Månvind och Hoff” är en spännande och hisnade välskriven deckarserier som är en av de bäst lästa böcker för bokslukaråldern och vuxna som vill ta del av historiska spännande berättelser med fängslande miljöbeskrivningar och ett härligt persongalleri där läsarna får ta del av 1880-talets hårda livsvillkor som levandegörs av en begränsande samhällsstrukturer som gör böckerna blir till en engagerande sträckläsning på högsta nivå som lär väcka intresset hos en bred målgrupp från en svunnen tid.

Har man en gång börjat läsa böckerna om Månvind och Hoff då vill man bara ha mer och mer!

Till första boken "Nattkorpen finns en lärarhandledning och Pleasureablelearning har även tagit fram ett högläsningsprojekt där varje lektion med boken är uppdelad i tre delar, inför högläsningen, hörförståelse och diskussion och en uppgift kopplat till texten.  Det finns även möjlighet att Sammanfatta handlingen från kartan med skriv- och läsuppgifter ämnat för åk 4-6.

Det finns möjlighet att gå en stadsvandring i Stockholm för att besöka de historiska platser som böckerna utspelar sig på, som Långholmens fängelse, Riddarhuset och Kungens hemliga tunnel.  Samt möjligheten att göra läs och skrivövningar.

 

Samt att PleasureabeLearning har även tagit fram ett högläsningsprojekt till första boken Nattkorpen där varje lektion med boken är uppdelad i tre delar, inför högläsningen, hörförståelse och diskussion och en uppgift kopplat till texten. 

Men allra bäst är att gå stadsvandringen och göra läs- och skrivövningarna när ni läst alla tre böckerna i trilogin Månvind och Hoff, som innehåller böckerna Nattkorpen, Tjuvdrottningen, och Dödsängeln.

När jag läste ”Blodspakten” var det med andakt, jag har sugit in varenda ord, mening och kapitel. Jag har fängslas av de kluriga brottet som denna gång verkar peka åt det övernaturlig, något som bara fångar mitt läsintresse ännu mera.

Det här är en otroligt spännande och välskriven läsupplevelse med karaktärer jag vill lära känna mera. Jag vill gärna stanna kvar i detta 1800-talslivet med alla otroliga upplevelser, platser och känslor för att få en totalupplevelse och samtidigt få möjlighet att lösa de gripande mysterierna.

Här kan ni läsa mer om de tidigare böckerna i serien: ”Nattkorpen”, ”Tjuvdrottningen” och ”Dödsängeln”.

Till min stora glädje meddelar författaren Johan Rundberg att han sitter och skriver på den femte delen som kommer heta “Ormsaltaren”.

”Blodspakten” och tidigare böcker i serien ”Månvind & Hoff” som tidigare böcker finns inläst av Olof Wretlung via ljudbok och E-bokstjänsten Storytel kan ni ta del av ett erbjudande där Gullis lästips läsare i samarbete med Storytel kan få testa tjänsten gratis i 7 dagar.

Boktitel: Blodspakten del 4

Bokserie: Månvind och Hoff

Författare: Johan Rundberg

Omslag: Månvind och Hoff

Målgrupp: 9-15 år och äldre

Kategorier: Förr i tiden, deckare, övernaturligt, historia, spänning, äventyr, fantasy reality

Utgiven av: Natur och kultur

Animation av: Gullis lästips med godkännande av illustratören Lina Blixt.

Ta del av boken som ljudbok och e-bok via: Storytel.

Ta dela v boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar