Tjuvdrottningen av Johan Rundberg & Alvaro Tapia Lagunas

”Tjuvdrottningen” är en spännande och otroligt välskriven bok om föräldralösa barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm. Det här är den andra delen i den historiskt spännande deckarbokserien ”Månvind och Hoff”. Där första boken heter ”Nattkorpen”.

”Tjuvdrottningen” är en spännande och otroligt välskriven bok om föräldralösa barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

“Tjuvdrottningen”är den andra delen i den historiskt spännande deckarbokserien ”Månvind och Hoff.Där första boken heter ”Nattkorpen” och den tredje och delen heter“Dödsängeln” och den fjärde delen heter “Blodspakten”.

”Utanför det allmänna barnhuset har våren börja väcka Stockholm till liv igen, men den föräldralösa flickan Mika har annat att tänka på en körsbärsblomning och intressanta gatuartister. För plötsligt börjar två barn att smita från barnhemmet, deras ansvar och skolan, en mystisk kvinna verkar locka barnen med löften om ett nytt liv, men vad är hennes egentliga avsikter?

 

Mika och konstapel Hoff som Mika tidigare har hjälpt börjar luska i kvinnans otroliga löften om guld och gröna skogar, och snart inser Mika att barnen är inblandade i något mycket farligt en de själva förstår. För att rädda dem måste hon sätta sitt egna liv på spel.”

Det är illustratören Alvaro Tapia Lagunas som skapar det otroligt lockade framsidorna till de tre första böckerna i “Månvind och Hoff” och författaren Johan Rundberg som skriver böckerna.

Det är Gullis lästips som skapat animationen med godkännande av illustratören.

Det här är en bok med historiskt fängslande handling med högt tempo där det händer farliga saker i oväntade miljöer med fascinerad karaktärer och spännande livsöden samt om föräldralösa barn på samhällets botten som löser farliga och läskiga mysterium.

En historiskt spännande deckarbokserie med blandningen av Oliver Twist & Sherlock Holms, som utspelar sig i 1800-talets Stockholm!

Bokserien ”Månvind och Hoff” är som en blandning av ”Oliver Twist” och ”Sherlock Holmes”, men om en envis föräldralös flicka som är en riktig överlevare och har ett öga för detaljer. Egenskaper som hjälper henna att nysta i hennes egna förflutna och hjälpa till att lösa olika mysterium.

I bokserien nvind och Hoff” får läsarna ta del av otroliga miljöbeskrivningar från samhällets baksida där man känner av de kliande betten från lopporna, stanken från utedassen, känner smaken av den utspädda och smaklösa gröten, hör ljuden från hästars klapprande hovar  på kullerstenarna, synen av det flackande ljuset av gaslyktor och känslan av den värkande och gnagande hungern.

Det finns även möjlighet att gå en stadsvandring i Stockholm för att besöka  de historiska platser som böckerna utspelar sig på, som Långholmens fängelse, Riddarhuset och Kungens hemliga tunnel. 

 

Men det allra bäst blir promenaden om du först läst alla fyra böckerna i bokserien: NattkorpenTjuvdrottningen och Dödsängeln, och Blodspakten.

Boktitel: Tjuvdrottningen del 2

Bokserie: Månvind och Hoff

Författare: Johan Rundberg

Illustratör: Alvaro Tapia Lagunas

Kategori: Historisk berättelse, förr i tiden, deckare, spänning, äventyr

Målgrupp: 9 – 12 år,men fungerar även i högre åldrar

Bokförlag: Natur och kultur

ISBN: 9789127164062

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Natur och Kultur

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar