Nattkorpen av Johan Rundberg & Alvaro Tapia Lagunas

Nattkorpen är en spännande mordgåta som utspelar under 1800-talets igensnöat Stockholm.

“Nattkorpen” är en historiskt spännande, skrämmande, lite äcklig och små rolig äventyrsberättelse som jag sträckläste.

”Huvudpersonen Mika är elva år och har växt upp på Allmänna barnhuset. Hon slits mellan drömmar om en fosterfamilj och tankar på att hon kanske aldrig kommer lämna barnhemmet.
 
När hon en natt under mystiska former tar emot ett spädbarn lägger hon märket till vissa märkliga detaljer.
 
Detta leder till att att hon börjar hjälpa konstapel Valdemar Hoff där hennes sinne för detaljer är en tillgång.
 
Snart är hon indragen i ett mysterium i sökandet efter en mördare som man trodde satt bakom lås och bom. Det blir en skrämmande mordgåta som sätter Mika i större fara en hon själv kan ana.”

Jag gillar verkligen hur boken fångar sina läsare med den otroligt lockade framsidan som sedan tar sina läsare från 9 år och uppåt till ett skoningslös vinter i Stockholm under 1880-talet i sökandet efter en kallblodig mördare.

Här får vi läsarna ta del av otroliga miljöbeskrivningar från samhällets baksida där man känner av de kliande betten från lopporna, stanken från utedassen, ljuden från hästars hovar på kullerstenarna, synen av det flackande ljuset från gaslyktor och känslan av den värkande och gnagande hungern.
 
Det här är en otrolig läsupplevelse som jag rekommendera varmt till alla som gillar historiska skildringar med spännande livsöden.

“Nattkorpen” är den första delen i trilogin “Månvind & Hoff”, en spännande och välskriven deckare om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

De kommande delarna kommer heta ”Tjuvdrottningen” och ”Dödsängeln”.

Boken passar perfekt som högläsningsbok för mellanstadieelever och äldre elever då den på ett fängslade sätt skildrar hur det var förr i tiden med autentiska ruggiga miljöer och skildringar utifrån de olika samhällsklasserna och hur det var att leva som barn i Sverige för mer en 100 år sen.

Till boken finns en lärarhandledning och till våren kan man även ta del av en karta över historiska platser som boken utspelar sig på så att man kan gå en stadsvandring för att besöka platser som Långholmens fängelse, Riddarhuset och Kungens hemliga tunnel.

Boktitel: Nattkorpen

Trilogi: Månvind och Hoff

Författare: Johan Rundberg

Illustratör: Alvaro Tapia Lagunas

Kategori: Historisk berättelse, förr i tiden. mordgåta, deckare, spänning

Målgrupp: 9 – 12 år

Bokförlag: Natur och kultur

ISBN: 9789127164031

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Natur och Kultur

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...