Dödsängeln av Johan Rundberg & Alvaro Tapia

"Dödsängeln" är en fängslade fortsättning på den beroendeframkallande bokserien ”Månvind och Hoff”. Det här är en otroligt spännande läsupplevelse där vi möts av starka kvinnogestalter när vi får ta del av en av Sveriges tragiska och hemska hemligheter. Det här är engagerande sträckläsning på högsta nivå som väcker intresset för en svunnen tid.

En fängslade fortsättning i den beroendeframkallande bokserien ”Månvind och Hoff”.

”Dödsängeln” är en otroligt spännande läsupplevelse där vi möts av starka kvinnogestalter när vi får ta del av en av Sveriges tragiska och hemska hemligheter.

~ En flicka från en överklassfamilj är försvunnen och konstapel Valdemar Hoff tar återigen hjälp av barnhemsbarnet Mika Månvind. Utredningen kretsar kring en hög med barnskelett som dyker upp på en byggarbetsplats. Hur har de hamnat där? Och vem är skyldig?

 

Under tiden de utreder fallet stöter Mika på ledtrådar om sitt förflutna. Kommer hon äntligen få veta vem hon är?

Dödsängeln är en mångbottnad deckare om ett oväntat radarpar i ett smutsigt 1800-tals Stockholm där dolda hemligheter finns i alla läger.

Återigen möts vi av historiska miljöbeskrivningar av Stockholm under 1880-talet och hur det var att leva som fattig och rik.

 

I bokserien ”Månvind och Hoff” får läsarna ta del av otroliga miljöbeskrivningar från samhällets baksida där man känner av de kliande betten från lopporna, stanken från utedassen, känner smaken av den utspädda och smaklösa gröten, hör ljuden från hästars klapprande hovar  på kullerstenarna, synen av det flackande ljuset av gaslyktor och känslan av den värkande och gnagande hungern.

Bokserien ”Månvind och Hoff” är  otrolig välskrivna historisk spänningsromaner som förflyttar läsarna till ett stinkande, sjaskigt Stockholm.

 

Böckerna passar perfekt som högläsningsböcker för mellanstadieelever och äldre elever då de på ett fängslade sätt skildrar hur det var förr i tiden med autentiska ruggiga miljöer och skildringar utifrån de olika samhällsklasserna som ger en berörande bild av 1880-talets hårda livsvillkor för utsatta, oönskade barn för mer en 100 år sen. 

 

Samtidigt som böckerna är som en blandning av ”Oliver Twist” och ”Sherlock Holmes”, som handlar om en den envisa och föräldralösa flickan Mika som är en riktig överlevare och har ett öga för detaljer. Egenskaper som hjälper henna att nysta i hennes egna förflutna och hjälpa till att lösa olika mysterium.

Det här är engagerande sträckläsning på högsta nivå som väcker intresset för en svunnen tid som riktar sig till ungdomar från 9 år och uppåt.

Det finns möjlighet att gå en stadsvandring i Stockholm för att besöka de historiska platser som böckerna utspelar sig på, som Långholmens fängelse, Riddarhuset och Kungens hemliga tunnel. 

Samt möjligheten att göra läs och skrivövningar.

 

Samt att PleasureabeLearning har även tagit fram ett högläsningsprojekt till första boken Nattkorpen där varje lektion med boken är uppdelad i tre delar, inför högläsningen, hörförståelse och diskussion och en uppgift kopplat till texten. 

 

Till 2025 planeras det att bli en film baserat på första boken och efter det kommer även de kommande böckerna även att filmatiseras.

Men allra bäst är att gå stadsvandringen och göra läs- och skrivövningarna när ni läst alla tre böckerna i trilogin nvind och Hoff, som innehåller böckerna Nattkorpen, Tjuvdrottningen, och Dödsängeln.

Här kan ni läsa mer om den fjärde delen “Blodspakten”. Och till min stora glädje kommer det en femte bok i bokserien “Månvind och Hoff”.

Boktitel: Dödsängeln del 3

Bokserie: Månvind och Hoff

Författare: Johan Rundberg

Illustratör: Alvaro Tapia Lagunas

Kategori: Historisk berättelse, förr i tiden, deckare, spänning, äventyr

Målgrupp: 9 – 12 år,men fungerar även i högre åldrar

Bokförlag: Natur och kultur

ISBN: 9789127164093

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Natur och Kultur

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar