Akamella: Andarnas rike av Lowe Aspviken & Peter Bergting

Akamella: Andarnas rike

I den mystiskt spännande boken ”Akamella: Andarnas rike” får vi ta del av myter och legender från Tornedalen.

Det här är en berättelse där kvällssagorna om väsen och andar blir till en skrämmande verklighet …

Animation av Gullis lästips med godkännande av illustratören Peter Bergting.

”Syskonen Gustava och Georg har ofta fått höra sagor och myter om väsen och andar från deras föräldrars hemtrakt Tornedalen.
 
Men så måste Gustavas bror börja hjälpa till på pappans jobb på tågen för att hjälpa till ekonomiskt då det är svåra tider i Sverige då världskriget rasar ute i världen, något som gör att det blir ont om mat och pengar.
 
Gustava blir kvar hemma med sin mamma och yngre systrar. För att inte saknade ska bli så stor, fortsätter mamman sent om kvällarna att berätta skrämmande nattsagor om ondsinta trollkarlar och spöken.
 
Men en dag försvinner George i en märklig tågolycka. Och alla tror att han är död. Alla utom Gustava. Gustava tar broderns plats utklädd som pojke och beger sig norrut fast besluten att hitta George. Men på vägen till Tornedalen är det som att någon hela tiden försöker stoppa henne.
 
Kanske föräldrarnas sagor inte bara är sagor?”

Det blir ett spännande och farligt äventyr bland vålnader och väsen som Tornedalen är fullt av.

”Akamella: Andarnas rike” är ett andlöst spännande mysterium med uråldrig folktro och skrämmande andar som gör boken till en känslosam och spännande berättelse som blandar historia och mystik till en trollbindande läsupplevelse fylld med naturväsen, magi och skräck.

Akamella - Andaras rike
Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Det här är en passande bok att läsa själv, eller läsa högt för mellanåldern mellan 9 till 12 år. Kapitlen är lättlästa med en spännande handling tillsammans med de svartvita illustrationerna som förstärker läsupplevelsen med en fantasieggande känsla som lyfter berättelsen på ett föredömligt sätt tillsammans med den otroligt fängslande framsida som lockar till läsning.

Då Tornedalens väsen och andar tar en stor plats i denna andlöst spännande äventyrsberättelse så avslutas boken med tillhörande fakta om väsen, spöken, trollkarlar och ödekyrkogården Akamella som finns i verkligheten.

Det enda jag har att opponera mig om är att jag gärna hade sett att det blivit en bokserie med flera delar, för det här är en värld jag gärna hade återvänt till, för vem gillar inte mytologiska väsen och skrämmande spöken?!

 
Författare: Lowe Aspviken
 
Illustratör: Peter Bergting
 
Målgrupp: 9-12 år
 
Kategori: Spännande, mystik, magi, känslor, väsen, andar, mytologi, myter, syskonband, natur- och sagoväsen
 
Utgiven av: Alfabeta förlag 
 
ISBN: 9789150122022
 
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd
 
 
 
Dela gärna detta inlägg: