Börja skolan av Anna Fiske

Det är pirrigt, läskigt och underbart, när det nalkas SKOLSTART!

För många barn runt om i Sveriges avlånga land börjar många barn att räkna ner de sista dagarna inför sin första skoldag, för att börja förskoleklass och första klass. Det kan vara många känslor och frågor i en liten kropp: spänning, glädje, rädsla…

 

Så på med de prasslande höstjackorna, vässa pennorna och packa ryggsäcken, för nu laddar vi upp för skolstarten.

Att läsa böcker tillsammans om att börja skolan kan vara ett bra sätt att förbereda sig för den stora dagen.

Då vill jag verkligen passa på att tipsa om den pedagogiska faktaboken”Börja skolan”som är den perfekta boken för dig som har barn eller känner någon med barn som snart är i skolåldern.

Här har författaren och illustratören Anna Fiske som är känd för böckerna ”Göra barn – så går det till” och ”Bak och fram – om kroppen” skapat en pedagogisk och inkluderande bok som på ett lekfullt sätt berättar om hur det kan vara att börja skolan.

Att börja skolan är ett stor händelse i livet. Det finns mycket att bemästra, både praktiskt, socialt och känslomässigt samt att de finns både små och stora frågor.

 

Hur ser en skola ut? Vad ska man ha med sig i sin ryggsäck? Hur länge måste man sitta still? Vad är en lektion? Hur får man vänner om man inte känner någon? Och vad händer egentligen på rasten?

Det är några av frågorna barnen får svaren på i denna viktiga och roliga faktaboken om en av livets stora händelser att ”Börja skolan!”

Här tar Anna Fiske barnens känslor på allvar och på ett pedagogiskt och hjärtevärmande sätt har Anna på ett bra sätt lyckats svarat på många av dessa frågor tillsammans med färgstarka och underhållande illustrationer. Samtidigt som boken offentliggör den stora omställningen som är från förskolebarn till starten av Förskoleklass och åk 1.

Boken “Börja skolan” kan ackompanjeras av den tillhörande aktivitetsboken som hjälper barnen att förbereda lite extra. I den kan man färglägga, öva på bokstäver och siffror, para ihop och massa andra knep och knåp. Ett perfekt komplement till boken ”Börja skolan”.

Boktitel: Börja skolan och Börja skolan: Aktivitetsbok

 

Författare och illustratör: Anna Fiske

 

Målgrupp: 3 – 7 år

 

Kategorier: Börja skolan, inför skolstarten, fakta om skolan, fakta om förskoleklassen

 

Utgiven av: Natur och kultur

 

Ta del av boken “Börja skolan” som E-bok via: Storytel

 

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar