Systern som åt sina bröder och andra ohyggliga historier av Jen Cambell & Adam de Souza

Systern som åt sina bröder och andra ohygglig historier är en skattkammare fylld av både korta och lite länge fruktansvärda sagor som passar att högläsas runt Halloween. Här har man tagit bort de försvarslösa prinsessorna, suddat bort det lyckliga sluten och tagit bort de uttjatade könsstereotypiska handlingarna och lyckats skapa en uppfriskande syn på de gamla sagorna med normbrytande handlingar. För lärare erbjuder dessa berättelser en öppning för flera diskussioner med eleverna i klassrummet och i läsgrupper.

Systern som åt sina bröder och andra ohygglig historier, är bok som har denna grymma berättelse tillsammans med 13 andra kusliga berättelser från olika länder samlade i en bok.

Det här är en skattkammare fylld av både korta och lite länge fruktansvärda sagor som passar att högläsas runt Halloween.

Här har författaren Jen Campbell hämtat inspiration från sagor från stora delar av världen och återigen skapat dem utan Disney fluffet och lagt till de mörka, blodiga och det hemska. Här möts vi av berättelser där saker lurar i mörkret, historier där människor äter varandra och stora hål i jordens mitt fyllda av fruktansvärda saker.

Tillsammans med illustratören Adam de Souza mörka illustrationer har Jan och Adam skapat en saga fylld av berättelser mer i stil med gamla Grimms berättelser och lite av Roald Dahls värld med tanke på illustrationerna.

Här har hon tagit bort de försvarslösa prinsessorna, suddat bort det lyckliga sluten och tagit bort de uttjatade könsstereotypiska handlingarna och lyckats skapa en uppfriskande syn på de gamla sagorna med normbrytande handlingar

Det som är extra intressant när man läser dessa olika berättelser kända från land och riken runt om i världen så finns det igenkänningar med vissa av berättelserna till våra nu förnyade sagor.

För lärare erbjuder dessa berättelser en öppning för flera diskussioner med eleverna i klassrummet och i läsgrupper.

Här kan eleverna titta på hur och varför dessa sagor skiljer sig från de typiska traditionella berättelserna, vad försöker den lära ut, jämföra berättelserna som berättas i denna samling och söka efter de historiska traditionella historierna på internet, se om de hittar någon igenkänning och skillnader med dagens moderna sagor för att sedan låta eleverna analysera skillnader, likheter, förändringar i karaktärsskildringar och ton med de olika sagorna.

Boktitel: Systern som åt sina bröder och andra ohyggliga historier

Författare: Jen Campbell 

Illustratör: Adam de Souze 

Kategori: Skräck, spökhistorier, rysare, spänning, äventyr, normbrytande

Målgrupp: 9-12 år

Utgiven av: Berghs förlag

ISBN: 9789150224535

Ta dela av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: