God jul, Lilla Lök av Frida Nilsson & Maria Thore Nilsson

God jul, Lilla Lök är en berättelse om att veta vad man vill och om vad man kan tänkas göra för att få de. God jul, Lilla Lök är en härlig adventsbok fylld med stora och små känslor! Trots att boken nästan inte innehåller mycket julkänsla så har den ett särskilt skimmer över sig. God jul, Lilla Lök en hjärtknipande berättelse fylld med känslor, en hel del vardagsdramatik, lagom spänning, mysiga julförberedelser, kompisar och skola samt en hel den hönor.

God jul, Lilla Lök är en berättelse om att veta vad man vill och om vad man kan tänkas göra för att få de.

Det här en härlig adventsbok fylld med stora och små känslor!

~”Det är snart jul och Lilla Lök önskar sig två saker – en egen cykel i julklapp och en alldeles egen pappa. Mamma har inte råd med en cykel och någon pappa kan hon heller inte skaka fram. Lilla Lök får helt enkelt ta saken i egna händer. Men hur långt får man gå för att skaffa de sig man vill ha och vad är egentligen en riktig pappa”?

God Jul, Lilla Lök är en fin adventsbok som i år har kommit ut i nyutgåva och i nytt format från Natur och Kultur. Boken är uppdelad i 25 lagom långa kapitel med härliga illustrationer i färg som gör att den passar för högläsning för barn mellan 6 till 9 år.

Här har författaren Frida Nilsson verkligen lyckats leva sig in i barnens värld och sätta ord på små och stora känslor.

Hon lyfter saknaden efter en föräldrar som i denna berättelse är efter en pappa. Hon belyser även livet som ensamstående förälder och hur det kan vara att leva i ett litet samhälle och i ett hem med ekonomiska svårigheter, samt vikten av en riktigt bra vän men även om kompisar som retas.

Tillsammans med illustratören Maria Nilsson Thore charmiga bilder som levandegör och verkligen fångar känslorna med sina mjuka illustrationer är det en mysig och vardagsnära kalenderbok.

Trots att boken nästan inte innehåller mycket julkänsla så har den ett särskilt skimmer över sig.

God jul, Lilla Lök en hjärtknipande berättelse fylld med känslor, en hel del vardagsdramatik, lagom spänning, mysiga julförberedelser, kompisar och skola samt en hel den hönor.

Boktitel: God jul, Lilla Lök

Adventsbok 2014 & 2022

Författare: Frida Nilsson

Illustratör: Maria Nilsson Thore

Målgrupp: 6-9 år

Kategori: Känslor, Önskan, längtan, vänskap, vardagsdramatik

Provläs

Utgiven av: Natur och kultur

ISBN: 9789127176034

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: