Eira Martell – Flickan av mörkret av Kristina Dowling

Eira Martell - Flickan av mörkret är en urban fantasy full av magi, historia, spöken, trolldom, häxor och folktro. En helt fantastisk läsupplevelse och en obehagligt spännande reality fantasy som kryper in under skinnet och stannar!

Det här är en urban fantasy full av magi, historia, spöken, trolldom, häxor och folktro.

I den första boken Flickan av mörkret får läsarna följa med in en värld av uråldriga magi, häxor, grimoirer, hemliga sällskap, stencirklar, ung kärlek och en resa i tiden.

Jag fick möjligheten att ta del av prologen av boken innan boken släpptes och insåg redan då att detta var en bok som jag bara måste läsa, då den verkade ha allt som jag gillar…

Bokanimation av Gullis lästips

Å, Wow vilken bok!

”Vad som fram tills nu verkat varmt och hemtrevligt var ersatt av något fientligt och mörkt. Eira kände det i varenda del av kroppen. Kylan, pirrandet, den tjocka luften. Allt det som hon svurit att aldrig känna igen tog sig in överallt.

 

Det gick upp för henne med isande klarhet att hon inte längre var ensam.

 

Hon såg sig omkring samtidigt som hon insåg hur bitande kallt det hade blivit. Andedräkten stod som rök ur munnen. För knappt en timme sedan hade det varit varmt och skönt som sig bör under en stormande vinternatt, men nu – kallt som i graven.

 

Dörren till det ockulta, som hon hade hållit stängd så länge, var nu helt plötsligt vidöppen och hon kände tyngden av sina fötter på tröskeln. Skulle de röra sig framåt eller bakåt?”

Eira Martell – Flickan av mörkret är en suveränt genomtänkt och välskriven bok som är kuslig, mystisk och en obehagligt spännande reality fantasy som kryper in under skinnet och stannar! 

 

Flickan av mörkret är helt oemotståndlig debutroman som jag starkt kan rekommendera till er som vill läsa en välskriven, pulshöjande och bottenlös roman. En bok med pirriga relationer, rysliga scener och rafflande moment som tillsammans skapar en helt fantastisk läsupplevelse. En skräckroman värd att läsas! 

 

Det är även en bok som skildras fint med en handling om att vara ung, med vänner, familj och kärleken, men även med ett sökande efter sig själv och sin plats i tillvaron. 

Själv har jag tagit del av boken som ljudbok som är uppläst av författaren Kristina Dowling själv. 

 

En bok som är nominerad till Storytel Award i kategorin – Unga vuxna 2023. 

Jag önskar bara att jag hade ett eget recensionsexemplar av boken för det här är verkligen av bok som kommer hamna på min lista över bäst läsa böcker under 2023.  

 

Nu ser jag verkligen fram emot att ta del av nästa bok. 

Boktitel: Eira Martell – Flickan av mörkret, del 1 

 

Bokserie: Eira Martell 

 

Författare: Kristana Dowling

 

Formgivare: Caroline Hurting

 

Målgrupp: 15+

 

Kategori: Övernaturligt, spänning, folktro spökhistoria, fantasy, reality, rysare, magi

 

ISBN: 9789189522046

 

Utgiven av: Seraf förlag

 

Ta dela av boken som en ljudbok via: Storytel

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar