I can’t believe I still have to protest this shit : 100 år av kvinnokamp i affischer av Jessica Hallbäck

En inspirerande bok om kvinnokampen genom tiderna! ”I can't believe I still have to protest this shit” är en bok fylld med 20 stycken posterkonst affischer med 100 år av kvinnokampen genom tiderna som skapats mellan 1911 och 2022, från kampen till rösträtt till Metoo-rörelsen! Det här är en härlig samling feministiska konstverk i bokform som man kan läggas fram som en iögonfallande coffee table book där alla kan få möjligheten att bläddra bland sidorna eller försiktigt dra ut de bilder man vill hänga på väggen.

En inspirerande bok om kvinnokampen genom tiderna!

En inspirerande bok om kvinnokampen genom tiderna! ”I can't believe I still have to protest this shit” är en bok fylld med 20 stycken posterkonst affischer med 100 år av kvinnokampen genom tiderna som skapats mellan 1911 och 2022, från kampen till rösträtt till Metoo-rörelsen! Det här är en härlig samling feministiska konstverk i bokform som man kan läggas fram som en iögonfallande coffee table book där alla kan få möjligheten att bläddra bland sidorna eller försiktigt dra ut de bilder man vill hänga på väggen.
Provläs boken genom att klicka på boken.

”I can’t believe I still have to protest this shit” är en bok fylld med 20 stycken posterkonst affischer med 100 år av kvinnokampen genom tiderna som skapats mellan 1911 och 2022, från kampen till rösträtt till Metoo-rörelsen!

Boken är framtagen av gatukonstnären Jessica Hallbäck som är känd för att ofta använde sig av baksidan på reklamaffischerna i Stockholms tunnelbana. Där hon försökte göra tydliga, enkla och roliga texter med feministiska, antirasistiska och samhällskritiska budskap för att de som ser dem skulle kunna stanna upp och orka ta till sig budskapet. 

Det här är en härlig samling feministiska konstverk i bokform som man kan läggas fram som en iögonfallande coffee table book där alla kan få möjligheten att bläddra bland sidorna eller försiktigt dra ut de bilder man vill hänga på väggen.

 

Jag önskar bara att sidorna var skapade med någon typ av rivningslist så bilderna skulle vara lättare att ta ut för användning.

Affischerna är tryckta med högsta kvalitet på 300 grams konstpapper i storlek A4 – enkla att rama in! På baksidan av varje affisch står det kort fakta vem som skapade affischen och i vilket syfte samt under vilket årtal mm. 

Mina favoritaffischer i boken är:

* The Suffragette av Hilda Dallas, 1914

* We Can Do It! Av J. Howard Miller, 1943

* Halva himlen är vår av Cecilia Löfström, 1976

* Isprinsessan av Liv Strömquist, 2013

* Femme Fists av Deva Pardue For All Womenkind, 2016

* We are the resistance av Venessa Witter, 2017 

* We should all be feminists av Lola Beltrán, 2017

* Jag behöver: krossa patriarkatet av Jessica Hallbäck, 2017 

* We All Can Do It! Av Elisabeth Marttala, 2022.

Jag önskar även att bokens framsida hade funnits som en bild för att kunna använda.

Nu har en av mina följare möjligheten att vinna ett eget exemplar av boken I can’t believe I still have to protest this shit : 100 år av kvinnokamp i affischei i samarbete med bokförlaget Max Ström via min Facebook-sida och Instagram-konto fram till den den 13/3-23.

Boktitel: I can’t believe I still have to protest this shit : 100 år av kvinnokamp i affischer  

 

Formgivare och författare: Jessica Hallbäck

 

Kategori: Feminism, feministiska konstverk Internationella kvinnodagen, Kvinnlig kamp genom historian, Historia, fakta, politisk aktivism

 

Utgiven av: Bokförlaget Max Ström

 

ISBN: 9789171265692

 

Ta del av boken som: signerat exemplar av Jessica Hallbäck

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar