Matematik-gänget av Mattias Blomfeldt

Matematik-gänget är en riktigt bra och pedagogisk bokserie som lär ut egenskaperna för att lösa olika matematiska situationerna på ett underhållande och lekfullt sätt!

*Detta inlägg innehåller reklam för egen verksamhet.

Matematik-gänget är en barnboksserie som handlar om de grundläggande matematiska räknesätten plus, minus, gånger, delat & lika med.

I bokserien Matematik-gänget möter  vi de grundläggande matematiska räknesätten som den vänliga Plus som är en positiv figur som samlar ihop saker, Minus en negativ figur som tar saker, Delat är rättvis som gillar att dela lika, Gånger som är en otålig figur och Konstapel Lika Med som är en ordningsam figur & som tycker om att hjälpa till när det blir problem.

I dessa färgstarka räknesagorna får vi träffa de olika charmiga räknesätten i separata matematiska berättelser där de med sina olika matematiska egenskaper löser med hjälp av olika situationer, och samtidigt förmedlar de matematiska begreppens uppbyggnad i korta berättartexter.

Illustrationerna är charmigt enkla och för tankarna till tecknade filmer såsom
Disneys Bilar eller populära barnboksfigurer såsom Byggare Bobs maskiner eller räddningsbåten Tråle. Alla tecknade med stora uttrycksfulla ögon.

Även texten är avskalad och föredömligt kort så budskapet blir tydligt- genom att ta
tillvara varandras kunskaper kan man komma mycket långt tillsammans

Matematik-gänget är lyckade räknesagor skapade med ett berättargrepp som ger mersmak!

Det här är pedagogiska faktaböcker som passar ypperligt att använda sig av när pedagoger och lärare vill lära ut mattematik på ett kreativt sätt med yngre barn på förskola & skola.

I bokserien Matematik-gänget  ingår fem olika fristående böcker:

 

✔️Plus samlar frukter och bär

 

✔️Minus tjuvar i parken

 

✔️Delat bjuder på tårta

 

✔️Gånger får napp

 

✔️Konstapel Lika Med rycker ut

Själv har jag lyckats tagit del av böckerna genom den pedagogiska bok appen Ugglo som är en läs- och språkinlärningstjänst för förskola och skola.

Detta är en riktigt bra och pedagogisk bokserie som lär ut egenskaperna för att lösa olika matematiska situationerna på ett underhållande och lekfullt sätt!

MonsterMatte är ett roligt matematikspel som hjälper grundskolebarn att öva på multiplikationstabellerna från 1 – tabell upp till 10 – tabell.

 

Häftet MonsterMatte består första av 10 bilder med ett monster som visar respektive multiplikationstabell och sedan är det 10 stycken blad med olika uträkningar utifrån respektive multiplikationstabell från ettans till tians tabell med ett tillhörande monster.

 

Materialet går att ladda ner via min butik på Skolmagi.

Att kunna klockan är roligt men också bra för självkänslan. Kan man klockan kan man själv hålla reda på tider och veta när man till exempel ska vara hemma och äta eller när det är dags att börja i skolan.

 

Dagens barn övar inte på tid och tidsuppfattning på samma sätt som förr då barn som oftast inte behöver passa tider utan man ringer hem dem. Sen möter dagens unga den analoga klockan betydligt mindre, medan den digitala syns överallt: på mobilen, mikron, spisen, paddan och datorn.

 

Med hjälp av detta engagerande klockhäfte får eleverna ta del av flera olika klockaktiviteter, där elever mellan åk 1 till åk 3 kan lära sig mer om den analoga och digitala klockan, (kan även fungera för elever i åk 4) olika klockslag och tidsuppfattning.

 

Klockhäftet kan användas i undervisningen för att stärka träningen utanför skolboken, samt som extraövningar och till undervisning i små grupper.

Materialet klockhäftet går att ladda ner via min butik på Skolmagi.

Visste ni om att den 14/3 firar världen den internationella matematikdagen, närmare bestämt Pi-dagen!

Pi-dagen firas den 14 mars (3/14) runt om i världen och är tillägnad den matematiska konstanten Pi (grekiska bokstaven ”π”), vars symbol används i matematiken för att beskriva förhållandet mellan en cirkels omkrets och dess diameter – vilket är ett irrationellt tal med oändligt antal decimaler med början 3,14159…

Bokserie: Matematik-gänget

 

Författare & illustratör: Mattias Blomfeldts

 

Målgrupp: 3-6 år

 

Kategorier: Matematik, räknesätt, matematiska egenskaper, pedagogiska böcker

 

Utgiven av: Hylleruds förlag

 

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Matematik-gängets hemsida eller Hylleruds förlags hemsida

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar