Manfred blir detektiv av Eva Whitebrook & Marcus Gunnar Pettersson

Manfred blir detektiv känns som en blivande barnboksklassiker! Här får vi följ med på ett underhållande äventyr långt över Stockholms gator och torg tillsammans med kråkan Manfred och den lilla måsungen Måses, i sökandet efter Måses försvunna föräldrar. Det blir ett hisnande äventyr högt ovanför Stockholms takåsar med flera möten av olika oförglömliga fågelkaraktärer där vi får ta del av flera välkända miljöer i huvudstaden, med en härlig skildring av Stockholms arkitektur, med igenkännande platser i detta spännande detektivuppdrag fylld av humor och empati.

Manfred blir detektiv känns som en blivande barnboksklassiker!

I bilderboken Manfred blir detektiv möter vi den störtsköna gamla surgubben i form av den äldre korpen Manfred som ofrivilligt en dag får ta ansvaret av den bedårande söta måsungen Måses som har tappat bort sina föräldrar.

Helt plötsligt blir Manfreds enformiga vardagar händelserika, för nu måste Manfred snabbt hitta dunbollens föräldrar innan han äter honom ur huset, då måsungen som Manfred döpt till Måses konstant är hungrig.

Med Måses på ryggen ger sig Manfred iväg på ett hisnande äventyr högt ovanför Stockholms takåsar. Men det visar sig vara klurigare än han hade trott i sökandet efter Måses föräldrar. Det blir ett riktigt detektivuppdrag, med flera möten av olika oförglömliga fågel karaktärer.

Här får vi följ med på ett underhållande äventyr långt över Stockholms gator och torg.

Handlingen utspelar sig i välkända miljöer i huvudstaden, med en härlig skildring av Stockholms arkitektur, med igenkännande platser som Sagerska palatset, Strömmens virvlande vatten, Operan, klockstapeln på Johannes kyrkogård och Slottet.

Det här är verkligen är färgstark bilderbok skapade av illustratören Marcus-Gunnar Pettersson som har fyllt boken med fina illustrationer där man upptäcker nya detaljer varje gång man bläddrar i boken med en berättelse fylld av humor, värme och spänning.

Provläs Manfred blir detektiv genom att klicka på den öppnade boken.

Det är en hel del text i stil med Pettson och Findus böckerna, men med tanke på den underhållande texten av Eva Whitebrook och alla händelserika bilder så sitter barn mellan 3 till 6 år och lyssnar förtjust på denna underhållande högläsningsbok. Boken kan även användas som en lättläst bok för barn mellan 6 till 9 år som behöver böcker stöd av bilder under sin läsning.

Frågan är om detta inte är Sveriges första bilderboksdeckare?!

Illustrationerna av korpen Manfred får mig att tänka på en av mina barnboksfavoriter ”Johan och Kalle Korp, samt Kråkan i böckerna om Mamma Mu och Kråkan och Manfreds lilla hus uppe på Sagerska palatset har en igenkännande stil som Kråkan har i sitt lilla hem.

Manfred blir detektiv är den första delen i en ny serie om den ofrivilliga detektiven korpen Manfred och hans bedårande sidekick, måsungen Måses. 

 

Nu ser jag fram emot att ta dela av den kommande bilderboksdeckaren Manfred med boken “Manfred och den försvunna Flamingon” (Som den troligen kommer att heta) som släpps hösten 2023.

Boktitel: Manfred blir detektiv 

 

Bokserie: Manfred 

 

Författare: Eva Whitebrook

 

Illustratör: Marcus-Gunnar Pettersson

 

Kategori: Deckare, äventyr, spänning, mysterium, humor, fåglar, pratande djur

 

Målgrupp: 3-9 år

 

ISBN: 9789129729740

 

Utgiven av:  Rabén & Sjögren

 

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via Storytel.

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar