Börja krypleta! Av Cecilia Ottenby

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

I denna härliga faktaboken Börja krypleta som är fylld med vackra pastellfärgade illustrationer som fyller boksidorna ämnad för naturnyfikna barn och vuxna som här får möjligheten att följa med till småkrypens fantasifulla paradis.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Här får läsarna följa med till fem olika krypletarställen – bitoper:

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Här får läsarna fölka med till rädgården där det är fullt av småkryp som bråkas, brummas, knuffas och surras i rabatterna. Här får vi lyssna på det surrande honungsbiet i jakt på nektar i trädgårdens blommor.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.
Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

I trädgården surrar bin och humlor bland blommorna i rabatten. Det är pollinerings paradis!

Därefter kliver vi ut i det gröna på ängen där får vi läsa mer om de vackra fjärilarna och andra fantastiska kryp.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Ängen är en djungel av stjälkar och strån. Här trivs allt från gräshoppor till fjärilar. 

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

I skogen får läsarna gå in under trädens gröna tak, där får vi hålla ögonen extra öppna, för här gömmer det sig många kryp som myror och massa andra mångfotingar.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.
Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Under skogens gröna tak regerar stackmyrorna! Gråsuggor och mångfotingar är några av deras fukt- och skuggälskande grannar.

På heden får vi sätta på oss solhatten för att skydda oss mot solen och hungriga hoppspindlar och andra rovdjur som gömmer sig bland sand och sten.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

På heden får vi sätta på oss solhatten för att skydda oss mot solen och hungriga hoppspindlar och andra rovdjur som gömmer sig bland sand och sten.

På heden är det soligt och torrt. Här kan du finna tuffa små rovdjur som hoppspindlar och myrlejon.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Slutligen dyker vi ner i sjön och upptäcker allt spännande man kan hitta under och ovan ytan som trollsländor och andra urtidsdjur. 

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.
Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Vid sjön flyger trollsländan fram och under vattenytan lever mästersimmare som kan andas under vattnet!

I faktaboken ”Börja krypleta” får vi ta del av trädgårdsingenjör Cecilia Ottenby fantastiska pastellfärgade illustrationer som genomsyras av Cecilias fascination och känsla för krypen och naturens magiska värld. Tillsammans med en löpande text med både historisk fakta, tips och basfakta har hon skapat en ljuvligt vacker fälthandbok. Boken inspirerar oss till handling och lär oss ny kunskap. Texten lämpar sig utmärkt både som högläsning men även till den vetgirige nybörjarläsaren.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Naturligtvis finns inslaget med bevarande av miljön med på ett sätt som är både enkelt och konkret utan att kännas pekpinneartat. Författarens intresse och kärlek till alla dessa små kryp lyser över varje sida och får läsarna med sig.

Så ta med er denna fältguide, ett förstoringsglas, en lupp och kikare och ta er ut i naturen för att upptäcka denna storslagna värld fylld av småkryp och insekter.

Våren för inte med sig enbart solsken och grönska, utan även djurlivet vaknar till liv och återvänder. Så vad passar då bättre än att upptäcka naturen med boken ”Börja Krypleta” som är en lärorik guide för alla krypletare där ute som vill få möjligheten att upptäcka småkrypens storslagna värld.

Här har jag skapat ett häfte som är fyllt med massa fakta om rödmyran/stackmyran/pissmyran.

 

Kärt barn har många namn!

 

Häftet innehåller 50 sidor fullproppad med faktatext, lättare skriv- och bilduppgifter om myran och mycket mera.

 

Materialet riktar sig till förskolebarn till elever i åk 6. 

Matrialet Min faktabok om myror går att ladda ner via min butik på Skolmagi.

Här kan du som mentor ta del massa material med fjärilstema som passar att användas när du undervisar dina elever i fjärilens livscykel.

 

Materialen passar från förskoleklass till åk 4.

 

Allt material går att ladda ner i separata nedladdningar men även som ett fjärilstema där allt nedan ingår.

Materialet går att ladda ner via min butik på Skolmagi.

Boktitel: Börja krypleta

 

Författare & illustratör:  Cecilia Ottenby

 

Målgrupp: 6 – 9 år

 

Kategori: Insekter, småkryp, faktabok, bilderbok

 

ISBN: 9789127153257

 

Utgiven av: Natur och kultur

 

Ta del av boken som E-bok via; Storytel

 

Ta dela av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar