Legenden om Tann av Niklas Krog & Johan Egerkrans

Legenden om Tann är en spännande fantasyberättelse fylld med natur- och sagoväsen, äventyr, magi, och viktiga budskap. Legend om Tann är en lättläst fantasybokserie i Tolkiens anda!

Legenden om Tann är en spännande fantasyberättelse fylld med natur- och sagoväsen, äventyr, magi, och viktiga budskap.

Tanarog, eller Tann som han kallas, är född som dvärg och bor tillsammans med dvärgfolket i dvärgarnas stora salar, djupt inne i Randberget i landet Unadan. Till skillnad från alla andra dvärgar, längtar Tann ut i skogen istället för att stanna i bergen där dvärgarna vanligtvis bor. Att världen där ute är farlig skrämmer Tann lite, men inte tillräckligt mycket för att han ska hålla sig undan och stoppa hans nyfikenhet.
Dvärgen Tann från bokserien Legenden om Tann.

Tanarog, eller Tann som han kallas, är född som dvärg och bor tillsammans med dvärgfolket i dvärgarnas stora salar, djupt inne i Randberget i landet Unadan.

 

Till skillnad från alla andra dvärgar, längtar Tann ut i skogen istället för att stanna i bergen där dvärgarna vanligtvis bor. Att världen där ute är farlig skrämmer Tann lite, men inte tillräckligt mycket för att han ska hålla sig undan och stoppa hans nyfikenhet. 

Ovan berget och i landet Unadans skogar möter Tann sin gamla vän Eken Bladlus, som han känns sen tidigare, när de tillsammans bekämpat en elak och ondsint best som det går att läsa mer om i boken ”Tanarog, Yxkämpen”. Nu visar det sig att besten fortsatt att terrorisera fler varelser i skogen, där den skövlar skog och sätter skräck i skogsfolket. 

 

Ryktet om Tann och Bladlus bravader har spritt sig genom skogarna så en dag kommer  skogsflickan Aina för att be om deras hjälp för att stoppa besten där den härjar idag.  

Men på grund av att Eken Bladlus fortfarande sitter fast i marken med rötterna sedan vintervilan, återstår nu allt hopp på Kämpen Tann. Problemet är bara att Tann egentligen inte känner sig särskilt modig. Kan han, en dvärg som egentligen ska leva innanför bergen, ge sig iväg för att rädda alla från den där stora besten? Till slut bestämmer han sig för att följa med skogsflickan Aina ändå. Ska de tillsammans kunna stoppa besten?

 

I Tann och Ainas sökande efter den ondsinta besten möter de många olika varelser med olika karaktärsdrag, alla med olika färdigheter, där vissa är snälla, och hjälpsamma medan andra är lite korkade och vissa är rent sagt elaka. 

 

Det som inte dvärgen Tann och skogsflickan Aina vet om är att de själva är jagade av draken Nidaros som hatar dvärgar! 

Legenden om Tann en lagom spännande och lättläst fantasyberättelse som är fylld med dvärgar och skogsväsen av olika slag.

Legend om Tann är en lättläst fantasybokserie i Tolkiens anda!

Böckerna i bokserien “Legenden om Tann” kan läsas av yngre barn mellan ca 8 till 11 år, och för barn som själva börjat läsa kapitelböcker obehindrat. Texten är skriven med korta kapitel med ganska kompakt text, tillsammans med svartvita illustrationer som finns sporadiskt utplacerade bland sidorna, något som förstärker handlingen. Även om jag hade önskat att böckernas bilder hade färg då omslagen har liknande illustrationer som lockar barn till läsning. 

Det enda som som kan vara lite förvirrande är att när man läser den första delen i bokserien ”Legenden om Tann”, så märker man av att det är en fortsättning på boken Tanarog Yxkämpen, även om det sägs vara en fristående fortsättning. Däremot så återberättas mycket av händelserna från ”Tanarog Yxkämpen” i den första boken ”Legenden om Tann – Skogsflickan” 

 

Till boken “Tanarog Yxkämpen” ingår en lärarhandledning.

Det ingår 10 stycken böcker i bokserien Legenden om Tann”: 

 

  1. Legenden om Tann – Skogsflickan 

  2. Legenden om Tann – Bestens håla 

  3. Legenden om Tann – Drakmötet 

  4. Legenden om Tann – Nidaros vrede 

  5. Legenden om Tann – Dräparen 

  6. Legenden om Tann – Havet 

  7. Legenden om Tann – Ömannen 

  8. Legenden om Tann – Faram den store 

  9. Legenden om Tann – Dvärgarna 

  10. Legenden om Tann – Trollkrig 

Här har jag skapat en bok- affisch med en tydlig bild över vilka böcker som ingår i serien och i vilken ordning.

Affischen är fritt att skriva ut och använda för utbildningssyfte. 

Bokserie: Legenden om Tann

 

Författare: Niklas Krog

 

Illustratör: Johan Egerkrans

 

Bokförlag: B. Wahlströms

 

Målgrupp: 8-11 år

 

Provläs första boken

 

Kategori: Fantasy, kapitelbok, lättläst, bokserie, naturväsen, dvärg

Ta del av böckerna via närmaste bibliotek

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar