Frostaftons hemlighet: en berättelse i 24 kapitel av Stina Nilsson &  Ludwig Sandbacka

Frostaftons hemlighet” är en magisk, gnistrande adventsberättelse med 24 kapitel. Med sina 24 kapitel erbjuder ”Frostaftons hemlighet” en äventyrsfylld läsupplevelse som är perfekt för daglig läsning. Berättelsen skapar en spänning som växer för varje sida och garanterar äventyr och spänning varje dag. Frostaftons hemlighet är en bok för dig som gillar kombinationen av julmys, trolltider och mysterier.

Frostaftons hemlighet är en magisk, gnistrande adventsberättelse med 24 kapitel.

Bokanimationen är skapad av Gullis lästips med godkännande från bokförlaget och illustratören.

Med sina 24 kapitel erbjuder ”Frostaftons hemlighet” en äventyrsfylld läsupplevelse som är perfekt för daglig läsning. Berättelsen skapar en spänning som växer för varje sida och garanterar äventyr och spänning varje dag.

Frostaftons hemlighet är en adventsberättelse som kommer att tilltala dig som älskar avjulmys, trolltyg och mysterium!

I adventsboken ”Frostaftons hemlighet: en berättelse i 24 kapitel” väcks den gamla folktron till liv när vi får läsa om en mörk värld långt nere under marken i den lilla staden Grottholm där urtrollen bor tillsammans med de mindre trollen och de små vättarna. De känner inte till vår värld. Vi är bara sagor trollen berättar för varandra, lite som jultomten för oss.

 

Det enda som ger dem lite ljus och värme långt där nere i mörkret är den magiska kristallen, men ju längre bort från ljuset man kommer, desto kallare och eländigare blir det.
Det lilla, med modiga trollet Belli bor tillsammans med sin morfar i utkanten av grottans värme, och hon är trött på att frysa och tvingas lyda de mäktiga urtrollen. En dag hittar Belli en hemlig magisk bok, och sanningen går inte längre att blunda för. Något är fel i Grottholm. Och något måste göras åt det!

 

Belli och hennes nya vän, vätten Rup, vågar det som ingen tidigare har vågat och de är att ta reda på vad som finns längst upp i grottgångarna …

 

Är det sant att det finns en ovanvärld, en plats där en riktig sol lyser?

“Frostaftons hemlighet” är inte bara en underhållande berättelse, utan den förmedlar även viktiga budskap om vänskap, att tro på sig själv och att våga utforska det okända. Genom vännerna Belli och Rups äventyr får läsarna en känsla av att ingenting är omöjligt och att det finns magi att upptäcka överallt.

Frostaftons hemlighet en fantastisk kalenderbok som jag varmt rekommenderar då den kombinerar spänning, magi och lärdom på ett sätt som gör att man inte kan lägga ifrån sig den!

Här har författaren Stina Nilsson skapat en mysryslig och fängslande berättelse som fångar läsarnas fantasi från första sidan med ett lättillgängligt språk med levande beskrivningar, som med sina 24 kapitel erbjuder en perfekt balans mellan längd och djup, vilket gör den till en idealisk läsupplevelse för barn i åldrarna 9 till 12 år.

Boken är även rikt illustrerad av Ludwig Sandbacka som skapat flera färgade bilder till flera av bokens uppslag, vilket ytterligare förhöjer den visuella läsupplevelsen och hjälper till att levandegöra berättelsen.

Tillsammans har författaren och illustratören skapat en magisk och äventyrsfylld kalenderbok som kommer att få läsarna att längta efter varje nytt kapitel.

”Frostaftons hemlighet” är en fantasifylld berättelse med övernaturliga händelser, om kampen mot orättvisor och längtan efter frihet och gemenskap. Den innehåller även värdefulla budskap om modet att våga, även när man är liten, för att tillsammans kunna övervinna alla hinder. Dessutom förmedlar den en fin bild av hur vänskap kan sträcker sig bortom gränserna.

Boktitel: Frostaftons hemlighet: en berättelse i 24 kapitel

 

Adventsbok: 2024

 

Författare: Stina Nilsson

 

Illustratör:Ludwig Sandbacka 

 

Målgrupp: 9 – 12 år

 

Kategorier: Mysterium, spänning, äventyr, vänner, sagor och sägner, naturväsen, folktro

 

Provläs

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

ISBN; 9789179792800

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar