Vera och Ville firar jul av Katarina Ekstedt & Lovisa Blomberg

”Vera och Ville firar jul” är en mysig julbok som bjuder på jultraditioner, förväntan, pirr, vänskap och vardagsdramatik. Här får de yngsta barnen i förskoleåldern ta del av en charmig och igenkännande miljö från förskolan när barnen Vera och Ville tillsammans med resten av barngruppen förbereder sig för julen och Luciafirandet. I böckerna om Vera och Ville möter barnen mellan 0 till 3 år en igenkännande och inkluderande barngrupp med normbrytande barn som är en självklarhet för dagens barn. Med hög igenkänningsfaktor för de små barnen i förskoleåldern blir böckerna i "Vera och Ville"-serien en rolig och engagerande läsupplevelse för de små. Genom att ge barnen möjlighet att känna igen sig i berättelserna och bilderna, bidrar serien till att stärka deras kreativitet och självförtroende.

Det här är en mysig julbok som bjuder på jultraditioner, förväntan, pirr, vänskap och vardagsdramatik.

”Vera och Ville firar jul” är en mysig julbok som bjuder på jultraditioner, förväntan, pirr, vänskap och vardagsdramatik.

”Vera och Ville firar jul” är en fristående bilderbok i barnboksserien ”Vera och Ville”.

 

Här får de yngsta barnen i förskoleåldern ta del av en charmig och igenkännande miljö från förskolan när barnen Vera och Ville tillsammans med resten av barngruppen förbereder sig för julen och Luciafirandet.

På förskolan är det äntligen dags att förbereda sig inför julen. Vera och Ville julpysslar och fixar med julklappar. Dessutom övar de flitigt på julsångerna för det stora uppträdandet där Vera ska vara tomte och Ville ska vara Lucia. Men precis när de ska gå ut på den stora gården och sjunga för alla, så slutar plötsligt Villes luciakrona att lysa. Vad ska de göra nu?

I böckerna om Vera och Ville möter barnen mellan 0 till 3 år en igenkännande och inkluderande barngrupp med normbrytande barn som är en självklarhet för dagens barn.

 

Boken är skriven med versaler lättare sagatext tillsammans med lekfullt färgstarka och igenkännande bilder.

Den fristående bilderbokserien “Vera och Ville” är en barnsligt bra barnboksserie som fångar barnens fantasi med sina vardagsnära äventyr. Författaren Katarina Ekstedt har skapat berättelser som barn i förskoleåldern lätt kan relatera till, både när det gäller miljöer och situationer.

Med hög igenkänningsfaktor för de små barnen i förskoleåldern blir böckerna i “Vera och Ville”-serien en rolig och engagerande läsupplevelse för de små. Genom att ge barnen möjlighet att känna igen sig i berättelserna och bilderna, bidrar serien till att stärka deras kreativitet och självförtroende.

Så om du är ute efter böcker med charmiga berättelser och igenkännande vardagsäventyr för de små, där både miljöer och lek lyfts fram med hjälp av levande och vardagsnära bilder, då är böckerna om “Vera och Ville” verkligen ett utmärkt val!

Boktitel: Vera och Ville firar jul

Bokserie: Vera & Ville 

Författare: Katarina Ekstedt

Illustratör: Lovis Blomberg

Målgrupp: 0-3 år

ISBN:  978-91-89083-56-1

Kategorier:  Julförberedelser, igenkänning, vardagsäventyr, inkludering, normbrytande, bilderbok

Utgiven av: Trium förlag

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar