Guds fantastiska plan – Bibeln av Amy Parker & Jacqui Davis

”Guds fantastiska plan - Bibeln” är en nyskapad bibel i romanformat som börjar med Guds skapelse och avslutar med första Moseboken till Uppenbarelseboken. Varje kapitel i denna bibel är skriven med enkelt och lättläst språk försett med färgstarka bilder som ger en modern känsla samtidigt som de återskapar texten och ger berättelserna en extra dimension.

”Guds fantastiska plan – Bibeln” är en nyskapad bibel i romanformat som börjar med Guds skapelse och avslutar med första Moseboken till Uppenbarelseboken.

 

Det här är en otroligt lockade bok med sin färgstarka framsida med en scen föreställande Jesus som ser ut att sträcka ut sin hjälpande hand ut ifrån bokens framsida.

Det här är en passande bok både för religionskunskapen inför konfirmationen och som en underhållande skönlitterär bok att läsa.

Varje kapitel i denna bibel är skriven med enkelt och lättläst språk försett med färgstarka bilder som ger en modern känsla samtidigt som de återskapar texten och ger berättelserna en extra dimension.

Här får vi läsa om berättelser som Noas ark, Mose i vassen och David och Goliat. Vi får även ta del av berättelser om Jesus födelse, liv och död, samt lära känna de olika händelserna, platserna och personerna som Jesus mötte under sitt liv.

Boken passar både som högläsning som till individuell läsning för tweenies (8-12 år) och unga tonåringar som är redo att utforska Bibeln och ta till sig bibelns budskap.

Här har jag skapat en tipspromenad där barnen får möjligheten att utforska julens ursprung och betydelse genom tipspromenaden om Jesu födelse.

 

Tipspromenaden består av 10 olika frågor som tar dig genom den judiska- och kristna tron.

 

Frågorna är i form av flervalsfrågor med svar som 1, X eller 2.

 

Häftet är utformat i A4-format och pryds av vackra vattenfärgsmålningar med bibliska motiv.

 

Varje fråga är kopplad till ett specifikt Bibelavsnitt för att kunna ha möjlighet att läsa mera om den aktuella händelsen från Bibeln.

 

Frågorna utforskar händelser, personer och platser från Bibeln relaterade till Jesu födelse och andra bibliska händelser kring Jesu födelse.

 

Här är några exempel på frågor: – Varför firar vi jul? – Vilket djur red jungfru Maria på? – Vad används traditionellt en krubba till? – Vad är myrra?

 

Genom att låta eleverna delta i tipspromenad får de chansen att lära sig mer om julens betydelse och dess rötter i den kristna tron.

 

I slutet av häftet finns ett facit samt färdiga mallar med svarsblanketter.

 

Tipspromenaden riktar sig till elever i åk 2 till åk 9 och innehåller varierande svårighetsnivåer för att passa olika åldrar.

 

Via min butik på Skolmagi kan du ladda ner denna tipspromenad.

Boktitel: Guds fantastiska plan – Bibeln 

 

Författare: Amy Parker

 

Illustratör: Jacqui Davis

 

Målgrupp: 8 år och uppåt

 

Kategorier: Bibeln, religion, kristendom, bibelberättelser förr i tiden, historia, spänning, äventyr

 

ISBN: 9789187411960

 

Provläs

 

Utgiven av: Pärlan förlag

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Pärlan förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar