Frost & Flammor – Eldens pris av Nicole Boyle Rødtnes & Angelica Inigo

”Frost och flammor” är en lättläst fantasyserie om överlevnad, mod och magi. Det här är en passade fantasibok som passar som en första kapitelbok för unga läsare mellan 6 år till 9 år.

~ I berättelsen ”Eldens pris” får läsarna följa med på en resa bakåt i tiden där de möter pojken Elia. Elia bor tillsammans med sin familj inom en klan vid De Kalla Bergen. Varje vinter fryser älven till is, vilket gör det omöjligt för klanen att fiska och skaffa mat. Men de har ett avtal med Eldfrun, som varje år kommer för att rädda dem genom att smälta den tjocka isen på älven. Som betalning för sin hjälp tar Eldfrun ett barn från stammen, ett barn som hon tar ifrån dem för alltid. I år är det Elias syster som utses.

 

Elia kan inte stå ut med tanken på att förlora sin syster. Utan sina föräldrars vetskap smyger han iväg en sen natt för att rädda henne. Frågan är om han kommer att hinna fram i tid innan det är för sent?

“Eldens pris” är den första delen i fantasyserien ”Frost och flammor” där de andra två böckerna heter ”De frusna offren” och ”Ett stulet barn”.

Författaren Nicole Boyle Rødtnes har med sin första bok “Eldens pris” lyckats skapa en lättläst kapitelbok som är både spännande och känslofylld. Språket är läsvärt och engagerande, vilket tillsammans med de fantastiska illustrationerna av Angelica Inigo skapar en levande och actionfylld berättelse. Illustrationerna täcker bokens uppslag som är fängslande i sin färgprakt. Detta gör att läsaren dras ännu mer in i berättelsen.

Det här är en passade fantasibok som passar som en första kapitelbok för unga läsare mellan 6 år till 9 år.

Boktitel; Eldens pris, del 1

 

Bokserie; Frost och flammor

 

Författare: Nicole Boyle Rødtnes

 

Illustratör: Angelica Inigo

 

Målgrupp: 6-9 år

 

Kategori: Förr i tiden, fantasy, lättläst, kapitelbok; bilderbok syskon, klan, överlevnad, mod, magi

 

Betyg: Fyra av fem möjliga
🔥🔥🔥🔥

 

ISBN: 9788741526683

 

Utgiven av: Alvida

 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar