Älvornas äventyr av Yulita Ran & Liena Bardi

Älvornas äventyr är sockersöta barnböcker med färgsprakande illustrationer och fartfylld handling med en härlig blandning av äventyr, magi och miljö.

Älvornas äventyr är sockersöta barnböcker med färgsprakande illustrationer och fartfylld handling med en härlig blandning av äventyr, magi och miljö.

Älvornas äventyr är en färgsprakande bokserie som berör viktiga ämnen som rättvisa, samarbete, mångfald och miljöförstöring.

Här får läsarna möta älvkompisarna Ascha, Torry, Lysa och Gia – alla med sina unika egenskaper, men de delar en gemensam passion: att bekämpa orättvisor! Deras hjärtan brinner för att ingen ska behöva lida, vare sig människor, djur eller vår vackra natur.

Det som jag särskilt uppskattar med illustrationerna av älvorna är att de inte följer stereotypiska bilder av älvor och visar istället upp en mångfald av olika slags älvor som ser olika ut och med olika kunskaper.

Böckerna om “Älvornas äventyr” är helt perfekt för våra yngre läsare mellan 6 till 8 år, som älskar att förlora sig i fantasins värld med magiska berättelser om vänskap. Men den är också till för de som brinner för klimatet och vår förmåga att påverka vår miljö och framtid.

Böckerna är perfekt som en introduktion till kapitelböcker då den är skriven med ett vardagligt språk och uppdelad i korta kapitel.

 

De pastellfärgade bilderna som täcker stora delar av boksidorna förhöjer läsupplevelsen och gör den ännu mer tilltalande.

Med en fartfylld handling blir detta verkligen en serie som tilltalar läsare som älskar spänning, magiska krafter och tekniska prylar.

Här har författaren Yulita Ran skapat en fantastisk berättelse som är både engagerande och fängslande för unga läsare. Hon lyckas fånga deras uppmärksamhet genom spännande händelser och en väl utvecklad handling. Barnen kommer att bli förtrollade av den magiska världen som Yulita Ran skapat och de kommer att älska att följa älvkompisarna på deras äventyr.

 

Linea Bardis illustrationer är verkligen en fantastisk tillgång för boken. De färgstarka och detaljerade illustrationerna fångar läsarens fantasi på ett imponerande sätt. Genom sina levande bilder av älvornas värld förstärker de barnens inlevelse i berättelsen. Det som jag särskilt uppskattar med illustrationerna av älvorna är att de inte följer stereotypiska bilder av älvor.

Vad jag gillar mest med  “Älvornas äventyr” är att barnen får lär sig om mod, vänskap och att våga följa sina drömmar.

 

Böckerna belyser även vikten av att arbeta tillsammans och hjälpa varandra, vilket är värdefulla läxor som barn kan ta med sig i sina egna liv.

För varje sålt exemplar av böckerna i bokserien Älvornas äventyr skänker Hegas förlag 5 kronor till Rädda barnens hjälpinsatser för barn i krig och katastrofer.

Sammanfattningsvis är “Älvornas äventyr” fantastiska barnböcker som kommer att trollbinda unga läsare med sin spännande handlingar och vackra illustrationer.

 

Yulita Rans berättelse är underhållande, och Linea Bardis konstnärliga talang gör att böckerna verkligen sticker ut.

Jag rekommenderar starkt dessa böcker till alla barn som älskar äventyr, magi och miljö.

Bokserie: Älvornas äventyr

Författare: Yulita Ran

Illustratör: Linea Bardi

Målgrupp: 6-9 år

Kategorier: Magi, äventyr, spänning, miljö, vänskap, älvor,  lättläst, kapitelböcker för nybörjare

Utgiven av: Hegas förlag

Ta del av böckerna som: ljudbok

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd och Hegas förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar