Pestblommor av Mats Strandberg och Elin Sandström

"Pestblommor" är en gotisk skräcksaga som utspelar sig under pestens tid på 1700-talet. Berättelsen kretsar kring förbjuden kärlek, skräck, systerskap, vänskap, mörka hemligheter och ond bråd död. "Pestblommor" påminner om klassiska verk av författare som Maria Gripe, med dess realism, spänning och mystik.

Pestblommor är en gotisk skräcksaga som utspelar sig under pestens tid på 1700-talet. Berättelsen kretsar kring förbjuden kärlek, skräck, systerskap, vänskap, mörka hemligheter och ond bråd död.

Genom att läsa “Pestblommor” har jag upplevt en känslomässig berg-och-dalbana av ilska, frustration, sorg, hopp och glädje.

Författaren Mats Strandberg har skapat en välskriven intrig som kompletteras av gripande illustrationer av Elin Sandström, vilka bidrar till att förstärka stämningen och locka läsare i alla åldrar med sitt lockande bokomslag.

 

“Det är hösten 1710 och pesten brer ut sina svarta vingar över Stockholm. Magdalena och hennes lillasyster Ebba tvingas flytta från huvudstaden när deras mor dör i den fruktade sjukdomen. De ska bo på Svartdamm slott, hos en moster de aldrig träffat.

Slottet är vackert, men rummen står tomma och det finns knappt något tjänstefolk kvar. Det är bara början på mysterierna. Varför verkar moster Katarina hata Magdalena? Vem är den skrämmande prästen, som kommer till slottet varje vecka? Och varför får Magdalena inte träffa Katarinas styvson, eller ens ställa frågor om honom?”

Pestblommor påminner om klassiska verk av författare som Maria Gripe, med dess realism, spänning och mystik.

Animationen är skapad av Storytel & läsfrämjaren Gullis lästips.

"Pestblommor" är en gotisk skräcksaga som utspelar sig under pestens tid på 1700-talet. Berättelsen kretsar kring förbjuden kärlek, skräck, systerskap, vänskap, mörka hemligheter och ond bråd död. "Pestblommor" påminner om klassiska verk av författare som Maria Gripe, med dess realism, spänning och mystik.
Provläs boken Pestblommor genom att tryck på bokbilden.
Mats Strandberg har än en gång lyckats skapa en ungdomsbok med en fängslande handling som tar läsaren med på en resa till det förflutna. Genom att väva samman historiska händelser med en kuslig berättelse och mörka hemligheter har författaren skapat en komplex och engagerande berättelse. Karaktärerna är trovärdiga och minnesvärda, vilket gör det lätt för läsaren att känna med dem och förlora sig i deras värld.

Boken är lämplig för både individuell läsning och högläsning för åldrarna 12 till 15 år. Till boken finns även en tillhörande lärarhandledning, med bland annat läsförståelsefrågor.

Boktitel: Pestblommor
 
Författare: Mats Strandberg
 
Illustratör: Elin Sandström
 
Målgrupp: 12-15 år, men fungerar även för vuxna läsare
 
Kategori: Mystik, spänning, historisk fiktion,
förr i tiden, spökhistoria, kärlek, vänner, pesten
 
Betyg: fem av fem möjliga
🐀🐀🐀🐀🐀
 
Utgiven av: Rabén & Sjögren 
 
ISBN: 9789129740837
 
Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Storytel
 
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus och Bokfynd
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar