Gala och Rory – Den försvunna regnbågen av Zelda Falköga & Henrik Aryee

Följ med på en färgsprakande regnbågsjakt! I den nya bilderboken "Gala och Rory - Den försvunna regnbågen", den första delen i serien om "Gala och Rory", tar vännerna Gala och Rory med unga läsare på en färgsprakande resa till det magiska landet Glimeria.

Har du hört talas om Gala och Rory?

 

De är inte vilka sagodjur som helst. Gala är en kint och Rory är en daskus. Trots sina olikheter har de blivit bästa vänner. Tillsammans älskar de äventyr och leker varje dag.

I den nya bilderboken “Gala och Rory – Den försvunna regnbågen”, den första delen i serien om “Gala och Rory”, tar vännerna Gala och Rory med unga läsare på en färgsprakande resa till det magiska landet Glimeria.

Följ med på en färgsprakande regnbågsjakt.

Med hög igenkänning från succéserien ”Karma och Jonars” magiska miljöer och älsk­värda karaktärer är serien en oemotståndlig spin-off för åldrarna 3-6. Följ med de omaka vännerna Gala och Rorys på ett spännande äventyr i jakten efter den försvunna regnbågen.

“Efter flera dagar av regn tittar solen äntligen fram. Nu kan kinten Gala och daskusen Rory äntligen ta sig ut för att leka! Men någonting är fel … Vart har regn­bågen tagit vägen?

 

En bit bort ser Gala och Rory en underlig filur som skyndar fram med en tung säck på axeln. Vännerna smyger efter den mystiska varelsen in i skogen och snart upptäcker de att säcken är fylld av färger. Filuren måste ha snott regnbågen! Gala och Rory bestämmer sig för att ta saken i egna händer och stoppa den fräcka tjuven innan ännu fler saker blir stulna.

 

“Den försvunna regnbågen” är den första delen i serien om Gala och Rory. Med hög igenkänning från succéserien Karma och Jonars magiska miljöer och älsk­värda karaktärer är serien en oemotståndlig spin-off för åldrarna 3-6. Följ med de omaka vännerna Gala och Rory i en förtrollande historia om vänskap, att hjälpa andra och att inte döma.”

Boken berör även nära och igenkännbara ämnen som vänskap, avundsjuka, olika känslor, medkänsla och att vara öppensinnad utan att döma andra.

“Gala och Rory – Den försvunna regnbågen” är den perfekta bilderboken i ett lite större format med färgstarka helbilder skapade av den talangfulla illustratören Henrik Aryee.

 

Boken har en lagom mängd text skriven i korta meningar av författaren Zelda Falköga, vilket gör den till en fantastisk godnattsaga och en perfekt första läsbok för de allra yngsta barnen.

Dessutom fungerar den utmärkt som en introduktion till böckerna i hybrid bokserien om Karma och Jonar”, som är perfekta för barn i åldrarna 6-9 år.

Här kan du ladda ner 10 stycken gratis målarbilder  som bland annat finns med i den fullständiga målarboken.

 

Karma och Jonars första målarbok – i digitalt format som nedladdningsbar PDF. 

 

I denna målarbok får barnen chansen att utforska Karma och Jonars förtrollande fantasivärld. Måla dina favoritkaraktärer som Remus, Gala, Karma och Jonar.

Via temainlägget “Väck läslusten med hybridböcker” berättar jag mera om vad hybridböcker är för något och hur de kan vara uppbyggda, samt att jag tipsar om olika hybridböcker  för olika åldrar.

Nu ser jag och barnen fram emot att läsa mer om Gala och Rorys äventyr i den andra fristående boken “Galas nya färger”. Som släpps i oktober 2024.

Boktitel: Gala och Rory – Den försvunna regnbågen, del 1

 

Bokserie: Gala och Rory

 

Författare: Zelda Falköga

 

Illustratör: Henrik Aryee

 

Målgrupp: 3-6 år

 

Kategorier: Bilderbok, äventyr, vänskap, fantasivärld, fartfylld, fängslande

 

Betyg: Fyra av fem möjliga

🌈🌈🌈🌈

 

ISBN: 978-91-89820-01-2

 

Ta del av boken som ljudbok och e-bok.

 

Utgiven av: Bookmark förlag

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar