Älvljus av Sara Alkner & Ludwig Sandbacka

Älvljus är en fängslande bokserie som kombinerar på ett skickligt sätt uråldrig folktro, fantasy och realism. I denna serie kan man dyka in i en värld av övernaturliga mysterier samtidigt som man utforskar ungdomlig kärlek.

Älvljus är en berättelse där farmors berättelser om skogens väsen och andar blir till en skrämmande verklighet som är ett andlöst spännande mysterium med uråldrig folktro och skrämmande andar som gör böckerna till en känslosam och spännande berättelse som blandar historia och mystik till en trollbindande läsupplevelse fylld med naturväsen, magi och skräck.

Det här är en otroligt spännande och trollbindande läsupplevelse om starka känslor, mytologiska väsen, förbjuden kärlek och fängslande miljöer.

I bokserien “Älvljus” får vi följa med på ett fängslande och spännande äventyr som tar med oss på en resa över stock och sten, genom den djupa skogen till en undangömd värld full av troll, älvor och andra magiska väsen. Men vilka av dessa övernaturliga och mystiska varelser hämtade från sagorna kan man verkligen lita på?

Bokanimation av Gullis lästips.

Bokserien ”Älvljus” är skriven av den otroligt talangfulla Sara Alkner som med stark inlevelse och fantasieggande beskrivningar skildrar hisnande äventyr, magiska väsen samtidigt som hon berör ämnen som utanförskap och brödraskap.

Tillsammans med illustratören Ludwig Sandbacka svartvita bilder som finns på några uppslag i böckerna förstärker de känslan av den magiska värld böckerna utspelar sig i och som verkligen sätter den rätta känslan.

Bokserien “Älvljus” är en otroligt spännande och välgjord bokserie som kombinerar fantasy och realism på ett fantastiskt sätt. Det är en berättelse som handlar om att finna sin plats i världen och att övervinna hinder genom nervkittlande äventyr och möten med magiska varelser. Dessutom utforskar den teman som vad man är beredd att göra för sina nära och kära, samt vilka uppoffringar man är beredd att göra för att passa in.

Älvljus är en fängslande bokserie som kombinerar på ett skickligt sätt uråldrig folktro, fantasy och realism. I denna serie kan man dyka in i en värld av övernaturliga mysterier samtidigt som man utforskar ungdomlig kärlek.

Idag har jag haft möjlighet att ta del av de två första böckerna i serien Älvljus” med boken ”Älvtagen” och ”Stenfolkets fånge”. Nu ser jag fram emot att läsa den tredje delen ”Älvvatten” och slutligen den fjärde delen.

“Elwin, en pojke som alltid har känt sig annorlunda och aldrig riktigt passat in, finner tröst hos sin farmor som delar sina sagor om älvor och andra magiska varelser. Men när en olycklig händelse splitter bröderna Elwin och Teo, blir Elwin ännu mer ensam och desperat. Han bestämmer sig för att vända sig till älvorna för att uppfylla en önskan, vilket får förödande konsekvenser för hela familjen.

 

I den andra boken har Elwin och Teo hittat ingången till älvdrottningens rike och måste återlämna drottningens ljus för att rädda Miranda. Men vägen till älvdrottningen är farlig och full av hinder. Bröderna kämpar för att hålla ihop, men berget verkar försöka skilja dem åt. En oväntad räddare dyker upp, men Elwin måste avgöra om denne verkligen är att lita på.

 

Dessa berättelser om Elwin och hans äventyr i älvornas rike är fyllda av spänning, fara och övernaturliga varelser. Det är en historia om att hitta sin plats i världen och om att övervinna hinder tillsammans. Medan Elwin kämpar för att ta sig igenom de svåra utmaningarna som ställs på hans väg, tvingas han också möta sina egna rädslor och tvivel. Det är en berättelse som kommer att trollbinda läsarna och lämna dem sugna på mer.”

Så om du är redo att ge dig ut på en resa till en värld fylld av älvor, hemligheter och spännande äventyr, då är Älvljus-serien det perfekta valet. Med "Älvtagen" och "Stenfolkets fånge" kommer du att bli trollbunden och förförd av denna fantastiska bokserie och vill bara ha mera av denna fängslande bokserie.

Bokserie: Älvljus

 

Del 1: Älvtagen

 

Del 2: Stenfolkets fånge

 

Del 3: Älvvatten

 

Författare: Sara Alkner 

 

Illustratör: Ludwig Sandbacka

 

Målgrupp: 9-12 år,  men fungerar även att läsas av äldre läsare.

 

Kategorier: Fantasy, spänning, övernaturligt, naturväsen, utanförskap, mobbing, känslor och kärlek

 

Betyg: Fem av fem möjliga

🧚🧌🧚🏻‍♀️🧌🧚🏻‍♂️

 

Utgiven av: Beta pedagog

 

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Beta pedagog och Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar