Asynja av Elisabeth Östnäs & Lina Neidestam

Asynja-serien erbjuder läsaren en suggestiv och effektiv bildberättelse, som tar läsarna med på en historisk berättelse tillbaka till vikingatiden, fylld med action och mörker, som perfekt kompletterar den spännande och äventyrliga texten. Serien är rikt illustrerad och tillsammans med en välskriven text skapas en helhet som förstärker läsupplevelsen.

Asynja-serien erbjuder läsaren en suggestiv och effektiv bildberättelse, fylld med action och mörker, som perfekt kompletterar den spännande och äventyrliga texten.

 

Serien är rikt illustrerad och tillsammans med en välskriven text skapas en helhet som förstärker läsupplevelsen.

I Asynja-serien får läsarna följa flickan Disa från Uppåkra. När hela hennes familj brutalt mördas tar hon sin brors namn och söker plats i kungens hird pả Björkö. Målet är att hämnas den eller de som mördat hennes familj. Livet hos Rävungarna, de yngsta krigarna, är hårdare än hon trott. En natt, när

hon tvingas vaka vid Kung Eggs grav upptäcker hon att uråldriga krafter kallar på henne. Och att något inom henne svarar.

Asynja-serien erbjuder läsaren en suggestiv och effektiv bildberättelse, fylld med action och mörker, som perfekt kompletterar den spännande och äventyrliga texten. Serien är rikt illustrerad och tillsammans med en välskriven text skapas en helhet som förstärker läsupplevelsen.
Flickan Disa från Uppåkra ifrån vikingaserien Asynja
Parallellt med Disas berättelse får läsarna också följa Sunna, Iskungens dotter, som måste bli völva för att kunna gifta sig med kungasonen Dag och de intriger som smids av Iskungen och hans enögda krigare. I bakgrunden finns ocks något värre, en hotande klimatkatastrof som riskerar att förgöra allt som kommer i dess väg.
Sunna, Iskungens dotter, som måste träna att bli völva - vikingaserien Asynja

Parallellt med Disas berättelse får läsarna också följa Sunna, Iskungens dotter, som måste bli völva för att kunna gifta sig med kungasonen Dag och de intriger som smids av Iskungen och hans enögda krigare. I bakgrunden finns också något värre, en hotande klimatkatastrof som riskerar att förgöra allt som kommer i dess väg.

I den fängslande bokserien “Asynja” tar författaren med läsarna på en spännande resa in i de nordiska vikingatiden.

 

I denna episka vikingasaga får läsarna ta del av forntida legender, hårda strider och djupt rotad mytologi.

 

Här förenar författaren noggrann forskning med sin livliga fantasi och skapar en rik väv av nordisk mytologi som är både autentisk och förtrollande. Berättelsen är fylld av intrikata detaljer som tar läsarna till hisnande landskap, majestätiska hallar och farliga riken.

 

När serien utvecklas kommer läsarna att vara fängslade av det intrikata nätverket av relationer, rivaliteter och öden som formar de starka kvinnliga karaktärerna Disa och och Sunna.

 

Med sin kombination av action, mytologi och starka kvinnliga karaktärer är Asynja-serien ett måste för fans av nordisk mytologi, fantasy-litteratur och episk berättarkonst.

Författaren Elisabeth Östnäs och illustratören Lina Neidestam har tillsammans skapat en episk vikingaberättelse om hämnd och vänskap bland barnsoldater i det ogästvänliga Birka.

Här kan du läsa mer om den första boken i serien Asynja med boken Asynja: Kungens grav som är en fängslande vikingaberättelse om vänskap och magi i skuggan av en hotande klimatkatastrof.

Asynja-berättelsen utspelar sig i en hård och våldsam värld där vänskap, hämnd, tro, mod, och magi sätts på stora prov.

Denna vikingaserie är lämplig för äldre elever på mellanstadiet och högstadiet, kopplar samman nordisk mytologi och historia. Den berör också viktiga ämnen som tro, sorg, mod, magi och utmaningarna med att navigera genom livet.

Asynja-serien är rikt illustrerad och tillsammans med en välskriven text skapas en helhet som förstärker läsupplevelsen.

Asynja-serien är rikt illustrerad och tillsammans med en välskriven text skapas en helhet som förstärker läsupplevelsen.

Asynja-serien består för närvarande av fyra böcker och kommer att bli fem i totalt. Det är en serie där varje bok bygger på händelserna i de tidigare böckerna.

 

 

Asynja: Kungens grav

Asynja: Frejas svärd

Asynja: Völvans väv

Asynja: Vargavinter (släpps oktober 2024)

Asynja: Misteln (släpps 2025)

Till böckerna finns även lärarhandledning som innehåller förslag på aktiviteter före, under och efter läsningen. Här finns läsförståelsefrågor som är kopplade till handlingen i böckerna, samtalsfrågor där eleverna kan göra kopplingar till sig själva, sin omvärld och andra texter. I lärarhandledningen finns också ord- och begreppslistor samt tips på olika teman kopplade till vikingatiden som kan användas i parallellt arbete.

Bokserie: Asynja

 

Författare: Elisabeth Östnäs

 

Illustratör: Lina Neidestam

 

Målgrupp: 9- 12 år, men fungerar även till äldre läsare

 

Kategorier: Förr i tiden, vikingatiden, historisk berättelse, spänning, action, fantasy reality, mod, hämnd, vänskap, magi, starka kvinnliga förebilder

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar