Lodurs skugga ~ Det döende trädet av Johanna Mo & Johan Leion

"Lodurs skugga ~ Det döende trädet" är en fängslande bladvändare som utforskar parallella världar, nordisk mytologi och klimatkrisen. Samtidigt berättar den också om hur förlusten av en förälder kan kännas som förlusten av två.

Ett fornnordisk portal äventyr på liv och död!

“Lodurs skugga ~ Det döende trädet” är en fängslande bladvändare som utforskar parallella världar, nordisk mytologi och klimatkrisen. Samtidigt berättar den också om hur förlusten av en förälder kan kännas som förlusten av två.

Halvar & Nanna från boken Det döende trädet.

I den första delen av fantasyserien “Lodurs skugga”, skriven av författaren Johanna Mo, får vi följa huvudpersonen Nanna när hon hamnar i en parallell värld när hon en dag reser i tiden tillbaka till vikingatiden. Där möter hon Fenrisulven och Midgårdsormen samtidigt som hon kämpar för att rädda trädet Yggdrasil från att dö och orsaka en katastrofal klimatförändring. Om hon misslyckas kommer den andra världen att frysa och hennes egen värld att brinna upp.

Bokanimation av läsfrämjaren Gullis lästips med godkännande av illustratören Johan Leion.

Författaren har framgångsrikt skapat en inledning till en blandvändarserie som är både underhållande och berörande. Boken är fylld med spänning, äventyr, vänskap och hjärtesorg.

 

Boken lockar sina framtida läsare med sitt fantastiska och iögonfallande omslag skapat av Johan Leion.

”Lodurs skugga” är en blivande bokserie för ungdomar mellan 9 till 12 år som gillar äventyr, historia och fornnordisk mytologi!

Nu ser jag fram emot att läsa flera delar i fantasyserien ”Lodurs skugga”, där den andra delen ”Det förlorade minnet” släpps i början av september 2024.

Boktitel: Lodurs skugga ~ Det döende trädet, del 1

 

Bokserie: Lodurs skugga

 

Författare: Johanna Mo

 

Omslag: Johan Leion

 

Målgrupp: 9-12 år

 

Kategorier: Portalfantasi, förr i tiden, vikingatiden, nordisk mytologi, klimatkatastrof, sorg

 

Betyg: Fyra av fem möjliga

🌳🌳🌳🌳

 

ISBN :9789179777609

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

Ta del av boken som: ljudbok och e-bok.

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus eller Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar