Hösten knackar på av Jenny Lindqvist

Bild

Medan mörkret tätnar utanför fönstret och den kalla höstvinden vinner utanför passar jag på att läsa den sprudlande, glada och underfundiga sagan “Hösten knackar på”
 
 
Boken har en handling som är skriven med luftig text tillsammans med “upp piggnade ord” i meningarna , samtidigt som författaren på ett snyggt sätt låtit boken fokuserar på naturen och hösten.
 
Den innehåller även idéer till höstpyssel och  möjligheten att lära känna igen tio olika löv.
 
Boken täcks av färgsprakande bilder som även har vissa detaljer i bilderna som kan locka de unga läsarna/lyssnarna att behöva vara uppmärksamma.
 
Detta är en bok som vill ta med sig sina läsare med ut i naturen för en sagostund i skogen där jag ser framför mig det förväntansfulla förskolebarn i ca 3-6 års åldern där sitter dom i sina färgglada galonisar i en höstskog medan förskoleläraren läser högt ur boken och efter det plockar de olika löv som de tar hem till förskolan för att göra olika höstpyssel med.
 

 
 
 
 
Jag har även recenserat de andra fristående böckerna i serien Årstiderna som heter “Våren kommer krypande” , “Sommarens skatter” och “Vinterkalaset”.
 
 

Boktitel: Hösten knackar på

Bokserie: Årstiderna

Författare & Illustratör: Jenny Lindqvist

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategorier: årstider, höst, höstlöv, syskon, natur, pyssel, kunskap, pyssel

Provläs

Bokförlag: Idus förlag

ISBN: 9789175775340

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu och  Idus förlag

 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar