Våren kommer krypande av Jenny Lindqvist

Bild
Medan solen åter försöker värma utanför fönstret och jag med flera önskar att våren snart är här, då har jag passat på att läsa den sprudlande, glada och underfundiga sagan Våren kommer krypande skriven och illustrerad av Jenny Lindqvist.
Bild
“Vårsolen lyser varm. Storasyster och lillebror leker i sandlådan när en rad med myror plötsligt passerar dem.
Vi får följa Storasyster och lillebror på ett spännande våräventyr då det följer efter myrorna och samtidigt plockar olika blommor på sin väg, men vart är myrorna egentligen på väg?”

Boken har en handling som är skriven med luftig text tillsammans med frågemeningar som gör att lyssnarna blir integrerade och engagerade i både bild och text. Boken är fylld med söta pastellfärgade bilder.
Det är en mysig vardagsberättelse om våren som är som en liten miniflora och som på ett nyfiket sätt kan väcka intresset för blommor hos det yngre barnen. Boken uppmuntrar även till vårpyssel och möjligheten till att hitta och lära känna det tio vanligaste vårblommorna.
Bild
Detta är Jenny Lindqvist andra bok i den fristående bokserien Årstiderna som handlar om storasyster och lillebror och som tar upp årstiderna på olika sätt. Den första fristående boken heter Hösten knackar på som jag tidigare har recenserat samt Sommarens skatter  och Vinterkalaset.

Serietitel: Årstiderna
Författare: & Illustratör: Jenny Lindqvist
Bokförlag: Idus förlag
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Årstider, våren, syskon, myror, blommor, äventyr, sagobok, pyssel, fakta, högläsning
ISBN: 9789175776989
Köp boken på: Idus förlag, Adlibris, Bokus

Det här häftet är fyllt med massa fakta om rödmyran/stackmyran/pissmyran. Kärt barn har många namn! Häftet innehåller 50 sidor fullproppad med faktatext, lättare skriv- och bilduppgifter om myran och mycket mera.

Efter att ha läst boken “Våren kommer krypande” bokenMo och myrorna samt denna faktabok om “Myror”. Fick jag inspiration att skapa ett eget faktahäfte om myror – “Min faktabok om myror” på 50 sidor där jag har riktat in mig på den röda skogsmyran.

 

Häftet är fullproppat med faktatext, lättare skriv- och bilduppgifter och mycket mera. Det är ett material som riktar sig till förskolebarn upp till åk 6 i grundskolan. 

 

Häftet berör ämnen som Naturkunskap, biologi, svenska, bild, musik och utomhuspedagogik.

 

Här kan du läsa mer om vad materialet innehåller och möjligheten att ladda ner det via min butik på Skolmagi.nu.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar